Κοινή διακήρυξη υποψηφίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις αυτοδιοικητικές και στις Ευρωεκλογές Reviewed by Momizat on . Αθήνα Κοινή διακήρυξη για τις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές υπογράφουν πέντε υποψήφιοι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην ευρωλίστα για τις εκλογές της 25ης Μαΐου, αλλά κ Αθήνα Κοινή διακήρυξη για τις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές υπογράφουν πέντε υποψήφιοι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην ευρωλίστα για τις εκλογές της 25ης Μαΐου, αλλά κ Rating: 0

Κοινή διακήρυξη υποψηφίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις αυτοδιοικητικές και στις Ευρωεκλογές

Κοινή διακήρυξη υποψηφίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις αυτοδιοικητικές και στις Ευρωεκλογές
Αθήνα
Κοινή διακήρυξη για τις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές υπογράφουν πέντε υποψήφιοι με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην ευρωλίστα για τις εκλογές της 25ης Μαΐου, αλλά και με τα ψηφοδέλτιά της για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου στους Δήμους Αθηναίων, Χανίων, Αιγάλεω και Πειραιά.

Πρόκειται για την Ειρήνη Φωτέλλη εργαζόμενη ertopen υποψήφια στο ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον Νάσο Μπράτσο -δημοσιογράφο ertopen υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο στον Δήμο Αθηναίων με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», τον Βάιο Χειμώνα -τεχνικό ΕΡΑ Χανίων υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Χανίων με την «Ανταρσία στα Χανιά-Αντικαπιταλιστική αριστερή κίνηση για την ανατροπή», τον Iωσήφ Βικτωράτο -δημοσιογράφο ertopen υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Αιγάλεω με το «Ρήγμα στα Δυτικά» και την Άννα Τσινίκα -μουσικό ertopen υποψήφια  δημοτική σύμβουλο Δήμου Πειραιά με την «Ανταρσία στο Λιμάνι».

Στο συλλογικό τους κείμενο αναφέρουν: «Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, με την παραπαίουσα συγκυβέρνηση να επιχειρεί, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο να κρατηθεί και να μην καταρρεύσει.Στις τριπλές κάλπες (δήμοι, περιφέρειες, ευρωεκλογές) δίνουμε τη μάχη συμμετέχοντας σε ψηφοδέλτια που στηρίζονται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γιατί:

  • Παλεύουμε ενάντια στο «μαύρο» σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, στην ενημέρωση, στην Υγεία, στην Παιδεία, στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα. Το κάναμε και πριν το λουκέτο, όταν άλλοι χειροκροτούσαν βουλευτές και ζητιάνευαν «εξαιρέσεις», από σφαγείο του μνημονίου και του ΔΝΤ.
  • Δεν περιμένουμε εκλογικούς σωτήρες, ούτε «φιλολαϊκές» πολιτικές μέσα στην ΕΕ της φτώχειας, του ρατσισμού και των εναγκαλισμών με τους ναζί της Ουκρανίας και τους εγχώριους Μπαλτάκους.
  • Κανένα μέλλον αξιοπρέπειας δεν θα υπάρξει για τον κόσμο της εργασίας, αν δεν διαγραφεί το χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς σαν εργαζόμενοι, αλλά τα αρπακτικά της αγοράς, οι μιζαδόροι και όσοι κυβερνούσαν τόσα χρόνια και επιχειρούν να κρυφτούν πίσω από άθλια προπαγάνδα και προεκλογικές μετονομασίες.
  • Γιατί μόνο η γενίκευση των κοινωνικών και εργατικών αγώνων μπορεί να αποτελέσει τον ικανό και αναγκαίο όρο για την ανατροπή όλων των μνημονιακών πολιτικών, με όποια κυβερνητική διαχείριση και προσωπείο έχουν γίνει ή θα αποπειραθούν στο μέλλον να συνεχιστούν. Κι εδώ έχουν ευθύνες οι πολιτικές δυνάμεις που εδώ και καιρό αποφεύγουν στο μαζικό κίνημα τις κατευθύνσεις συντονισμού και κλιμάκωσης, καλλιεργώντας μόνο εκλογικές ελπίδες.
  • Γιατί δυστυχώς δεν ισχύει το «στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν», αφού οι ισχυροί του πλούτου, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι πολυεθνικές, τα κάθε λογής συμφέροντα, δεν κατεβαίνουν σε εκλογές (εκπροσωπούνται βεβαίως από «πρόθυμους»), αλλά λειτουργούν συνεχώς και θα απαιτηθούν σκληρές και διαρκείς μάχες με αυτά και μετά τις κάλπες.
  • Αναγκαία όσο ποτέ λοιπόν η εκλογική της τιμωρία, που όμως δεν αρκεί για να ξεφύγουμε από την τροχιά διάλυσης του κοινωνικού ιστού, τις απολύσεις, την ανεργία, τη φτώχεια και όλα αυτά που βιώνουμε σαν παρόν και θέλουν να μας επιβάλλουν και εφ όρου ζωής.
  • Συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη που ξεκινήσαμε από τις 11 Ιουνίου 2013, χωρίς να έχουμε αφήσει ούτε λεπτό το αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα της ελεύθερης της ΕΡΤ. Είναι το δικό μας χαράκωμα η ελεύθερη-λειτουργούσα-ΕΡΤ. Αυτή, που επικαλούνται ως σημείο αναφοράς και σωστά, όσοι είναι ενάντια στο «μαύρο» και κρατιέται με πολλούς κόπους και θυσίες.
  • Παρακολουθούμε διάφορους πρώην συναδέλφους μας, που είτε έκαναν αίτηση στη ΔΤ, είτε δεν είχαν συμμετοχή στο αυτοδιαχειριζόμενο πρόγραμμα, είτε και τα δύο μαζί, να πλασάρονται σε διάφορα ψηφοδέλτια (ανάμεσά τους και μνημονιακής προέλευσης) επικαλούμενοι την ιδιότητα «απολυμένος ΕΡΤ», αποκρύπτοντας τον εναγκαλισμό τους με την τροϊκανή ΔΤ και την απουσία τους από τις κινηματικές μας δραστηριότητες, προσδοκώντας να καρπωθούν εκλογικά τη στήριξη και τη συγκίνηση των πολιτών που στήριξαν και στηρίζουν έναν αγώνα που συνεχίζει να εξελίσσεται. Πρόκειται για συνειδητή πολιτική απάτη των επιτελείων που τη χρησιμοποιούν.
  • Αρνούμαστε να πουλήσουμε τέτοιου τύπου ιδιότητες, δεν εμφανιζόμαστε ως «απολυμένοι» και δεν ζητάμε καμία εκλογική «συμπόνια», το ρόλο του Βασιλάκη Καΐλα και της Μάρθας Βούρτση να τον παίξουν άλλοι.
  • Κατεβαίνουμε στις εκλογές, γιατί μαζί με όσους συνεχίζουμε να παράγουμε πρόγραμμα στην ελεύθερη – αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ, νοιώθουμε δυνατοί και συλλογικοί, κομμάτι ενός δυνατού κινήματος, στην πρώτη γραμμή μαζί με τους ηρωικούς απεργούς της Coca Cola, της καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ, τους τσιμεντεργάτες της Χαλκίδας, τους «διαθέσιμους» εκπαιδευτικούς και τόσους άλλους που συνεχίζουν – συνεχίζουμε μέχρι να τους ανατρέψουμε.»

Πηγή: in.gr

Αφήστε το σχόλιο σας