Κοινή διακήρυξη 29 ΚΚ για τις ευρωεκλογές Reviewed by Momizat on . Κοινή διακήρυξη με τον τίτλο «Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ - Για την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού» εξέδωσαν τα Κοινή διακήρυξη με τον τίτλο «Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ - Για την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού» εξέδωσαν τα Rating: 0

Κοινή διακήρυξη 29 ΚΚ για τις ευρωεκλογές

Κοινή διακήρυξη 29 ΚΚ για τις ευρωεκλογές

Κοινή διακήρυξη με τον τίτλο «Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ΕΕ – Για την Ευρώπη των λαών, του σοσιαλισμού» εξέδωσαν τα 29 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα της Ευρώπης, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ, τα οποία συγκρότησαν την «Πρωτοβουλία για την μελέτη, την επεξεργασία ευρωπαϊκών θεμάτων και τον συντονισμό της δράσης τους».

Η κοινή διακήρυξη, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ριζοσπάστης, απευθύνεται στα εργατικά λαϊκά στρώματα εν όψει των ευρωεκλογών.

Στο κείμενο αναφέρεται ότι «η πράξη αποδεικνύει ότι η Ε.Ε., το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, ποτέ δεν υπηρέτησε τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού», αλλά «πάντοτε αποτέλεσε εργαλείο του ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου για να αυξήσει τα κέρδη του και να εξασφαλίσει την κυριαρχία του». Επισημαίνεται ακόμη ότι η Ε.Ε. «δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί σε ριζοσπαστική κατεύθυνση και δεν μπορεί να γίνει ‘φιλολαϊκή’».

Στη Διακήρυξη χαρακτηρίζονται ως απατηλές «οι προσδοκίες που καλλιεργούνται σχετικά με μια αλλαγή προς όφελος των λαών μέσα από μια αλλαγή στην προεδρία της Κομισιόν» και υπογραμμίζεται ότι «οι λαοί έχουν συμφέρον να παλέψουν για την αλλαγή της κατάστασης, την αλλαγή του συσχετισμού, για την Ευρώπη του σοσιαλισμού, που θα εξασφαλίσει το δικαίωμα στη δουλειά, τα κοινωνικά, ασφαλιστικά δικαιώματα, το εισόδημα, το μέλλον των εργαζομένων».

Τα 29 κομμουνιστικά και εργατικά Κόμματα στηρίζουν την πάλη των εργατικών και λαϊκών στρωμάτων για την υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και κοινωνικών κατακτήσεων και καταδικάζουν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και κάθε συμμετοχή σε αυτές.

Επιπλέον, αντιπαλεύουν την ολομέτωπη επίθεση που κλιμακώνεται στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής, υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, συντάσσονται με τις εργατικές λαϊκές οικογένειες που υφίστανται τις δραματικές συνέπειες της κρίσης και στηρίζουν την πάλη των λαών από τα κράτη-μέλη της Ανατολικής Ευρώπης που υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες από την ένταξη των χωρών τους, στην ΕΕ.

Με τη Διακήρυξη καλείται η εργατική τάξη και οι λαοί να αναπτύξουν την πάλη τους για κάθε λαϊκό πρόβλημα, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην Ε.Ε. και να στηρίξουν «με κάθε πρόσφορο τρόπο στη μάχη των ευρωεκλογών στις 25 Μάη 2014, τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που καταδικάζουν την Ε.Ε., να αποδυναμώσουν τα κόμματα που στηρίζουν την Ε.Ε. και την πολιτική της, που υπερασπίζονται τον ‘ευρωμονόδρομο’ του κεφαλαίου».

Όπως επισημαίνουν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα που υπογράφουν την Διακήρυξη, η επίθεση του κεφαλαίου είναι ενιαία και αφορά όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. και όχι μόνο τα υπερχρεωμένα και υπογραμμίζουν ότι στην βάση αυτή είναι ανάγκη να ισχυροποιηθεί η κοινή πάλη των Κ.Κ. και των λαών και να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη στην πάλη των εργαζομένων σε όλη την Ευρώπη και παγκοσμίως.

«Πιστεύουμε στο δικαίωμα κάθε λαού να επιλέγει κυρίαρχα το δρόμο ανάπτυξής του, συμπεριλαμβανόμενου του δικαιώματος αποδέσμευσης από τις εξαρτήσεις, από την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό, να παλεύει για το σοσιαλιστικό δρόμο ανάπτυξης» αναφέρουν τα 29 κόμματα προσθέτοντας ότι αυτή είναι η πραγματική φιλολαϊκή απάντηση εναντίον «της οργανωμένης προσπάθειας παραπλάνησης των λαών».

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή