"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Κοινή πορεία Μουσείου Τσιτσάνη – ΕΡΤ για τον λαϊκό μας πολιτισμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία πολύ μεγάλης σημασίας συνεργασία υπογράφτηκε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Το Μουσείο Τσιτσάνη (Κέντρο Ερευνας Μουσείο Τσιτσάνη) και η ΕΡΤ πλέον συνεργάζονται για τον πολιτισμό και τη λαϊκή μας παράδοση, με την υπογραφή σχετικού Συμφώνου Συνεργασίας.

Κοινή πορεία Μουσείου Τσιτσάνη – ΕΡΤ για τον λαϊκό μας πολιτισμό

Ο πρόεδρος τους Κέντρου Ερευνας Μουσείο Τσιτσάνη και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και ο διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κ. Γιάννης Δρόσος συνυπέγραψαν ένα σύμφωνο που:

– προωθεί την παραγωγή υλικού του ελληνικού πολιτισμού για την Ελλάδα, το εξωτερικό και ειδικά την Ομογένεια

– ενισχύει την παραγωγή εκπομπών, την παρουσίαση θεμάτων πολιτισμού, τις συνεντεύξεις,

– επεκτείνεται σε υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επιμορφωτικών δράσεων, συνεδρίων, εκδηλώσεων κ.α.

– εξειδικεύεται σε συμπαραγωγή προγραμμάτων, ειδικών εκπομπών και γενικότερων δράσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Όλα αυτά θα επιτευχθούν με την απαραίτητη ανταλλαγή τεχνογνωσίας, αλλά, κυρίως, με τη στέγαση και λειτουργία του ραδιοθαλάμου της ΕΡΤ Τρικάλων  του Περιφερειακού Σταθμού Λάρισας, στον 1ο όροφο του τ. κτηρίου διοίκησης των παλιών φυλακών Τρικάλων.

Ετσι, η ΕΡΤ μετά από 20 σχεδόν χρόνια από την ημέρα που εξέπεμψε από τα Τρίκαλα ραδιοφωνικώς, αποκτά χώρο σταθερό, μόνιμο, εξοπλισμένο, στο κέντρο της πόλης, εντός των πολιτιστικών εξελίξεων. «

Ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, ως αρωγοί της προσπάθειας διατήρησης και προβολής της ελληνικής λαϊκής μουσικής και δημιουργίας, αποκτούν δεσμούς με την ΕΡΤ. Αυτοί οι δεσμοί είναι σημαντικοί, δείχνουν τον τρόπο για τη συνεργασία και, κυρίως, ενισχύουν τα Τρίκαλα ως πρωτεύουσα του λαϊκού τραγουδιού, αναδεικνύοντας τον κεντρικό ρόλο», τονίζει ο Δήμαρχος Τρικκαίων.

Και συνεχίζει: «Ο Βίρβος, ο Καλδάρας, ο Χρ. Κολκοτρώνης, ο Σαμολαδάς, ο Μητροπάνος, στεγάζονται στο Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών που ήδη εξασφαλίσαμε να δημιουργήσουμε. Μαζί με το στολίδι μας, το Μουσείο Τσιτσάνη, ο λαϊκός πολιτισμός όλης της Ελλάδας παίρνει ξανά πνοή μέσα από μια σύμπραξη ουσίας και συνεχούς δημιουργίας, με τη σφραγίδα της ΕΡΤ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης