"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Κοινωνική αλληλεγγύη ανάλογα τα έσοδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως βασικό μοχλό αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης και στον Δήμο Τρικκαίων, ανέδειξε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων. Μετά από υπόμνημα που είχαν καταθέσει οι γραμματείες ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ και Συλλόγου Γυναικών, ο Δήμαρχος Τρικκαίων παρουσίασε τις βασικές και κατευθυντήριες γραμμές, πάνω στις οποίες θα χαραχθεί η πολιτική της δημοτικής αρχής για την κοινωνική αλληλεγγύη. Ο κ. Παπαστεργίου στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι η προσπάθεια για τη βελτίωση των συνεπειών της κρίσης, οφείλει να γίνει εντός ρεαλιστικού πλαισίου. Παρουσίασε, δε, τις βασικές κατευθύνσεις, πάνω στις οποίες η δημοτική αρχή θα χαράξει την πολιτική της, προς όφελος των συμπολιτών. Συγκεκριμένα:

  1. Αναδιοργανώνονται οι οικονομικές υπηρεσίες. Με ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα, ανά πάσα στιγμή ο Δήμος θα γνωρίζει τα οικονομικά μεγέθη των προτάσεων για μεταβολές των δημοτικών τελών, φόρων, κ.λπ.
  2. Καθιερώνεται για τους δημότες του Δήμου Τρικκαίων η δημοτική «κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης» για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών πρόνοιας και άλλων κοινωνικών παροχών, καθώς και την καταγραφή συγκεκριμένων ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Σε πρώτη φάση θα εξεταστεί η πλήρης απαλλαγή ή η μείωση των δημοτικών τελών από το 2016, αναλόγως των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων, τα οποία θα συζητηθούν εκτενέστερα.
  3. Τροποποιείται η απόφαση του πρώην νομικού προσώπου «Ασκληπιός» και καθιερώνουμε τη δωρεάν είσοδο όλων των κατόχων δημοτικής κάρτας κοινωνικής αλληλεγγύης στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου (παραστάσεις, συναυλίες, κ.λπ.) σε ποσοστό 10% επί των εισιτηρίων
  4. Ο Δήμος διεκδικεί και προωθεί συντονισμένα, προς πάσα κατεύθυνση (κράτος, πολιτικά κόμματα, ΚΕΔΕ) την αταλάντευτη θέση για σταδιακή κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας ορισμένου χρόνου και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου.

Όλη αυτή η ιεράρχηση, εξαρτάται, βεβαίως, από τα έσοδα του Δήμου. Κάτι που, εκτός από τις οργανωτικές αλλαγές, σημαίνει και στη μελέτη της επιβολής τελών διέλευσης και τελών χρήσης δικαιωμάτων διέλευσης στους παρόχους δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών , αλλά και την επιβολή κατάληψης δημόσιων χώρων από τους παρόχους των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, τράπεζες, ΕΛΤΑ κ.λπ. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι συγκεκριμένες δράσεις για την ανακούφιση συμπολιτών μας, με στόχο, μελέτη, χρονοδιάγραμμα, στοιχεία, συγκεκριμενοποίηση, σαφήνεια και ουσιαστική δράση, θα προωθηθούν σταδιακά. Προηγουμένως, φυσικά, θα υπάρξει καταγραφή των αναγκαιοτήτων και κοστολόγηση της κάθε δράσης.

 

Από το γραφείο Τύπου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης