Κοινωνική αναλγησία- ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων εν μέσω πρωτοφανούς πανδημίας “νομιμοποιεί” τον Μύλο των Ξωτικών Reviewed by Momizat on . Σάκης Κωστούλας Την ώρα που στο νοσοκομείο Τρικάλων εξελίσσεται μία τραγωδία , με θανάτους καθημερινά , με γεμάτη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , με διασωληνομέ Σάκης Κωστούλας Την ώρα που στο νοσοκομείο Τρικάλων εξελίσσεται μία τραγωδία , με θανάτους καθημερινά , με γεμάτη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , με διασωληνομέ Rating: 0

Κοινωνική αναλγησία- ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων εν μέσω πρωτοφανούς πανδημίας “νομιμοποιεί” τον Μύλο των Ξωτικών

Κοινωνική αναλγησία- ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων εν μέσω πρωτοφανούς πανδημίας “νομιμοποιεί” τον Μύλο των Ξωτικών

Σάκης Κωστούλας

Το Σύνταγμα και η Δημοκρατία δεν είναι α λα καρτ ούτε τσιφλίκι κανενός – του Σάκη Κωστούλα

Την ώρα που στο νοσοκομείο Τρικάλων εξελίσσεται μία τραγωδία , με θανάτους καθημερινά , με γεμάτη τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας , με διασωληνομένους εκτός ΜΕΘ ,με γεμάτες τις κλινικές Covid ,με την ίδια και χειρότερη κατάσταση σε όλη τη Θεσσαλία, ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων λέει ΝΑΙ στη λειτουργία του Μύλου των Ξωτικών με την ευχή “ότι θα υπάρξουν οι κανόνες εκείνοι που θα προκαλέσουν την μικρότερη επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας”.

Με ένα απρόσωπο κείμενο, δεν παίρνει καμία θέση στο ερώτημα “ποιος διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει διασπορά του κορονοϊού” και κίνδυνος ακόμη μεγαλύτερης έξαρσης της πανδημίας”.

Ασφαλώς ο ρόλος του ιατρικού συλλόγου δεν είναι να νομιμοποιεί τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής που λαμβάνονται με οικονομικά κριτήρια κέρδους.

Προέχει η προάσπιση της υγείας και της ζωής των πολιτών.

Με αυτή του τη θέση, ο ιατρικός σύλλογος οφείλει να επιπλήξει τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι καθημερινά με υψηλούς τόνους τάσσονται κατά της λειτουργίας του μύλου.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου για τις αντίστοιχες εκδηλώσεις του κ. Μπέου δηλώνει ότι «είναι κοινωνική αναλγησία να γλεντάς όταν υπάρχουν τόσοι νεκροί συνάνθρωποι γύρω σου από κορωναϊό».

Με εκπεφρασμένη την άποψη του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού ο οποίος ήταν από τους πρώτους που τάχθηκε κατά της λειτουργίας του μύλου των ξωτικών , καλό θα ήταν , να πάρουν θέση ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης και οι εκπρόσωποι του νομού Τρικάλων στο κοινοβούλιο.

Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων :

Συνεδρίασε σήμερα εκτάκτως διαδικτυακά το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων με μοναδικό θέμα ‘’ο Μύλος των ξωτικών και η θέση του Ι.Σ.Τ’’.

Αφού έλαβε υπ’όψιν του ότι:

α) Η αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Υγείας εισηγήθηκε όρους και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των θεματικών πάρκων με έκδοση σχετικής ΚΥΑ.

β) Η δημόσια δήλωση του Δημάρχου ότι η διοργάνωση του Μύλου των Ξωτικών θα γίνει οπωσδήποτε.

Μετά από διεξοδική συζήτηση το Δ.Σ ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων ως επίσημος σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα Δημόσιας Υγείας εισηγείται τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία του θεματικού πάρκου, το οποίο αποτελεί θεσμό για το Νομό μας, και πρέπει να διασφαλίσουμε  ότι θα υπάρξουν οι κανόνες εκείνοι που θα προκαλέσουν την μικρότερη επιβάρυνση στο σύστημα Υγείας .

Δηλαδή:

1.Η είσοδος θα είναι μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες των τελευταίων 6 μηνών.

2.Το σύνολο των εργαζομένων πρέπει απαραίτητα να είναι εμβολιασμένο ή νοσήσαντες των τελευταίων 6 μηνών.

3.Η είσοδος στο πάρκο θα γίνεται με συνεχή και συστηματικό έλεγχο από την ΕΛ.ΑΣ και την Δημοτική Αστυνομία.

4. Η παρουσία των παιδιών θα γίνεται με  αρνητικό self-test  ή rapid-test  με ισχύ 48 ωρών.

5. Οι χώροι του πάρκου θα είναι μόνο εξωτερικοί, απαγορευομένων των κλειστών αιθουσών.

6. Η χρήση της μάσκας θα είναι  υποχρεωτική.

7. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα είναι στο χώρο για έλεγχο rapid-test.

8. Να γίνει εκτεταμένη καμπάνια για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και σύνθημα

« Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ» Η απόφαση για την λειτουργία του πάρκου εναπόκειται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο ρόλος του  Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων είναι συμβουλευτικός.

ο Πρόεδρος                            ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Κλ. Πέτρου                Σάββας Χρ. Ερωτοκρίτου

Ρευματολόγος                                       Παιδίατρος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή