"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Κοινωνικός τουρισμός για τους Τρικαλινούς αγρότες

lafarm

Σχετικά άρθρα

thalassa

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού 2015 και των άλλων των προγραμμάτων του ΟΓΑ μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας από χθες μέχρι και τις 30 Ιουνίου.
Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι: – Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους αυτής, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές της Αγροτικής Εστίας. Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι – παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα καθώς και Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων.
thalassa
Στα Προγράμματα Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και στο Εκδρομικό Πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν χωρίς κλήρωση οι συνταξιούχοι με απόλυτη αναπηρία, οι τυφλοί και οι παραπληγικοί. Για πρώτη φορά φέτος, οι παραπάνω δικαιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο -δικαιούχο των παροχών της Αγροτικής Εστίας που επιλέγουν οι ίδιοι, εφόσον δεν έχουν δηλώσει σύζυγο ή τέκνα στην αίτησή τους. Το τρίτο πρόσωπο θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί από τον αιτούντα ως συνοδός στην αίτηση συμμετοχής του.

Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν: α) Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών που θέλουν να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του) με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας γ) Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων, για συνταξιούχους (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα καταβολής εισφορών για ασφαλισμένους.

Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr)ή μέσω των ΚΕΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης