Κολλημένος και σήμερα στους 40 ο υδράργυρος – Από Πέμπτη θα πάρουμε ανάσα Reviewed by Momizat on . «Καμίνι» θα θυμίσει και σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, η χώρα με τον υδράργυρο να είναι «κολλημένος» στους 40 βαθμούς για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε πολλές «Καμίνι» θα θυμίσει και σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, η χώρα με τον υδράργυρο να είναι «κολλημένος» στους 40 βαθμούς για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε πολλές Rating: 0

Κολλημένος και σήμερα στους 40 ο υδράργυρος – Από Πέμπτη θα πάρουμε ανάσα

kairos

«Καμίνι» θα θυμίσει και σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, η χώρα με τον υδράργυρο να είναι «κολλημένος» στους 40 βαθμούς για τρίτη συνεχόμενη μέρα σε πολλές περιοχές της χώρας. Μάλιστα, όπως δείχνουν τα προγνωστικά της ΕΜΥ, οι θερμοκρασίες αναμένεται να παραμείνουν υψηλές τουλάχιστον για δύο ακόμη μέρες, ενώ την Πέμπτη η χώρα θα πάρει επιτέλους… ανάσα, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει στους 40 στην Αττική, τη δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο, ενώ σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο θα δείξει 41 βαθμούς. Από το απόγευμα αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά ηπειρωτικά της ανατολικής και βόρειας χώρας.

Σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί στα έξι μποφόρ, γεγονός που γεννά φόβους για νέες πυρκαγιές. Για το λόγο αυτό, η Πυροσβεστική θα βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο μεταξύ, λόγω του καύσωνα, τα επίπεδα όζοντος στην ατμόσφαιρα της Αττικής ξεπέρασαν εχθές το μεσημέρι  το όριο ενημέρωσης του κοινού. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο σταθμό μέτρησης των Θρακομακεδόνων το όζον έφτασε 196 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στην Αγία Παρασκευή στα 206 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, στο Μαρούσι στα 200 και στα Λιόσια στα 191 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού: «Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.  Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή