Κολωνάκια στην παράνομη στάθμευση Ι.Χ. στον ποδηλατοδρόμο της Κονδύλη Reviewed by Momizat on .   Oλοκληρώθηκαν σήμερα οι παρεμβάσεις στον ποδηλατοδρόμο της οδού Κονδύλη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται και αυτός κανονικά πλέον από τους ποδηλάτες. Οι   Oλοκληρώθηκαν σήμερα οι παρεμβάσεις στον ποδηλατοδρόμο της οδού Κονδύλη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται και αυτός κανονικά πλέον από τους ποδηλάτες. Οι Rating: 0

Κολωνάκια στην παράνομη στάθμευση Ι.Χ. στον ποδηλατοδρόμο της Κονδύλη

Κολωνάκια στην παράνομη στάθμευση Ι.Χ. στον ποδηλατοδρόμο της Κονδύλη

 

Oλοκληρώθηκαν σήμερα οι παρεμβάσεις στον ποδηλατοδρόμο της οδού Κονδύλη, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται και αυτός κανονικά πλέον από τους ποδηλάτες.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούσαν στην τοποθέτηση εμποδίων (κολωνάκια) στις διασταυρώσεις του ποδηλατοδρόμου με τις κάθετες στην Κονδύλη οδούς.

Ετσι, αποτρέπεται οριστικά η παράνομη στάθμευση οχημάτων κάθε είδους επάνω στον ποδηλατόδρομο και αυτός χρησιμοποιείται πια από τους κανονικούς του χρήστες, τους χιλιάδες τρικαλινούς ποδηλάτες.

Ταυτοχρόνως, έγινε και διαγράμμιση στον ίδιο ποδηλατόδρομο, χωρίζοντάς τον στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας του, όπως προβλέπεται.

Υπενθυμίζεται ότι η κόκκινη διαγράμμιση στην οδό Κονδύλη αφορά στα ποδήλατα, ενώ όλος ο υπόλοιπος χώρος είναι πεζοδρόμιο και  όχι πεζόδρομος, όπως έχει θεωρηθεί ότι είναι. Αυτό σημαίνει ότι ισχύουν και σε αυτό το σημείο οι διατάξεις για τα πεζοδρόμια, με βάση την Κανονιστική Διάταξη για τους κοινόχρηστους χώρους.
Με τις ενέργειες αυτές, πάντως, η πρωτεύουσα του ποδηλάτου εξασφαλίζει τη συνεχή αύξηση των  ποδηλατοδρόμων, που είτε υπήρχαν είτε δημιουργήθηκαν τώρα. Τα Τρίκαλα αποκτούν το μεγαλύτερο δίκτυο ποδηλατοδρόμων σε όλη τη χώρα, σε αστικό και περιαστικό περιβάλλον, βάζοντας γερά θεμέλια για την πραγματική βιώσιμη κινητικότητα.

Σχόλια (1)

 • Καπετάν Πλεύσης

  ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΕΣ. Για όλα τα παρακάτω 4 με 5 καρέκλες που ωθούν κάποιες καταστάσεις πολιτικές βοήθειες,εργολαβικές και προσωπικών συμφερόντων,διαλύουν το δήμο Τρικκαίων. Αμφιβάλω αν ο ανώτατος άρχων που άλλα έλεγε προεκλογικά γνωρίζει το 20% όσων γίνονται. Αλλά και τα μισά να γνωρίζει δεν μπορεί να σταματήσει συγκεκριμένα στελέχη.
  Εκτός ελέγχου η κατάσταση. Αντιδήμαρχοι άτακτης μορφώσεως να δρομολογούν από τώρα για βοήθεια προεκλογική σε μέλλοντες βουλευτές και να τρέχουν στα χωριά του ορεινού όγκου αφήνοντας τον δήμο ξέφραγκο αμπέλι. Πουλώντας φυσικά τα τρικαλινά κουκιά τους για μερικές θέσεις σε τυροκομική μονάδα συμβάσεων των 30 έως 90 ημερών.
  Δάνεια εκατομμυρίων για χρέη ποιανού?
  Ο φόβος όλων είναι μια θέση ,ένα πόστο , ένα βόλεμα, μια κατάσταση.
  Δεν γίνεται έτσι όμως συμπολίτες και συμπολίτισσες. Το να έχουμε φωτογραφίες κάθε μέρα αγκαλίτσες και χαρές σε ιστοσελίδες τοπικές δεν φέρνει την πραγματική άνοιξη.
  Αν δεν γνωρίζει κάτι ο δήμος να ρωτάει.Αν δεν μπορεί να ζητάει βοήθεια. Αν δεν έχει δυνατότητες τότε να κάνει αλλαγές και αν δεν γίνεται τίποτα λυπάμαι πολύ. Να αφήσει το πεδίο ελεύθερο με άμεση αποχώρηση.
  Ποια κόκκινη διαγράμμιση, μπογιές, πασαλείμματα και πράσινα άλογα ?
  Ο αθλούμενος ποδηλάτης γυμνάζεται σε χώρους υγιεινούς και εκτελεί έργον ψυχικής ευχαρίστησης. Δεν θέλει να περνάει μπροστά από ποτάδικα,σουβλατζίδικα,καφετέριες,επικινδυνότητες ξυστά από αυτοκίνητα. Θεωρώ πρέπει να γίνει μια μελέτη κατόπιν συζήτησης με σοβαρά άτομα. Θέλουμε βόλτα με ποδήλατο ΕΦΕ ? Θέλουμε βόλτα με ποδήλατο αθλητική? Θέλουμε βόλτα με ποδήλατο να πάμε να φάμε σουβλάκι? Θέλουμε να κλείσουμε δρόμους? Θέλουμε να μειώσουμε μέτρα από δρόμους?
  Στην παραλία Θεσσαλονίκης έχουν ποδηλατόδρομο στην παραλία και όχι στους πολυσύχναστους δρόμους. Έχουν 10 μέτρα δρόμο μιας κατεύθυνσης και 5 μέτρα πεζοδρόμιο που από το Λευκό Πύργο ανοίγει πάρα πολύ.Να γίνει αλλά ΟΧΙ έτσι. Στη Καρδίτσα έχει γίνει με νέες πεζοδρομήσεις και υλικά που το κόστος αυτό ολοκληρωμένα ανεβαίνει αλλά έχει άψογη μελέτη και διεργασία.
  Στο ποτάμι οι βάρκες,γύρω από το ποτάμι τα ποδήλατα και όλα εκεί. Υπάρχουν λύσεις αλλά θολώνετε.Τα μυαλά σας και τα νερά του ποταμού.Το ποτάμι δεν πλησιάζετε περισσότερο γιατί βάζετε στολίδια γύρω γύρω. Το ποτάμι θα έχει περισσότερο πληθυσμιακό ενδιαφέρον πανελλαδικής εμβέλειας αν ομορφύνει το ίδιο. Ο δήμος πριν τις εκλογές ήταν ανοιχτός προς απόψεις αλλά χάνει έδαφος διότι έγινε ένα κλειστό σύστημα.
  Ας κάνει όσα έργα θέλει ο δήμος πρώτα θα κοιτάξει να καθαρίσει από αγριόχορτα τα πεζοδρόμια εκτός πόλης που καταλήγουν στους οικισμούς πλησίον της πόλης προς την είσοδό της. Πεζοδρόμια περιπάτου, πεζών γεμάτα χόρτα. Κάθε οικισμός μέσο όρο απέχει 2 χιλιόμετρα από την πόλη.
  Πύργος, Καρυές ,Ριζαριό,πάρκο Αγίου Γεωργίου .Κάποιοι δεν μιλάνε αλλά το κόψιμο των χόρτων είναι λάθος στο πάρκο Αγίου Γεωργίου δεν μαζεύονται σωστά και αφήνουν δυσοσμία στον αθλούμενο. Άρπα κόλα όλα. Δημοτικό στάδιο στην είσοδό του εικόνες ντροπής απερίγραπτη κατάσταση.
  40 μέρες για αναψυχή εορταστική, εκατομμυρίων ευρώ έως τώρα στο Μύλο των Ξωτικών και 120 καυτές ημέρες που θέλει να δροσιστεί η νεολαία,είναι 2 χρόνια τώρα χωρίς πισίνα στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου. Γιατί δεν ενδιαφέρθηκε κανείς από το σύστημα του δήμου? Γιατί την εγκαταλείπετε ούτε Ολυμπιακό έργο να ήταν με κόστος συντήρησης απύθμενο.
  Περί συστήματος πρόκειται.
  Φρόντισε να κάνει μια ανακαίνιση λίγων χιλιάδων ευρώ ο δήμος για την βελτίωση της πισίνας?
  Το εκμισθώνει χωρίς μια διαφήμιση με μια ξερή δημοσίευση ως ορισμένα τ.μ οικόπεδο του δήμου Τρικκαίων,ούτε αναψυκτήριο γράφει,ούτε πισίνα γράφει, απλά εκμισθώνει κάτι χωρίς περιγραφή. Ποιος να πάρει διακήρυξη από κάτι που δεν διαφημίζεται σωστά? Από κάτι που δεν περιγράφεται? Πέρασαν χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο από αυτή την πισίνα. Πρώτα με κάρτα του δήμου και ναυαγοσώστη,μετά ως αναψυκτήριο. Προσοχή στις υπογραφές που βάζετε σε τέτοιες εγκρίσεις. Τα ονόματα μένουν και κάποτε θα απολογηθούν για την απραξία και την αναποτελεσματικότητα. Γιατί πολλές φορές αυτά τα δύο δημιουργούν ερεθίσματα καχυποψίας περί λαιμαργίας και δωροδοκίας.
  Αλλά έτσι είναι αυτά. Κλείνουμε δημοτικές πισίνες και ανοίγουμε Ιδιωτικές Πισίνες.Συγκεκριμένων ιδιωτών. Είναι τυχαίο που υπάρχει Μία Μόνο Επιλογή,ιδιωτική βέβαια, για καλοκαιρινή δροσιά? Είναι τυχαίο που το ενδιαφέρον για την Πισίνα είναι μηδαμινό? Ο απολογισμός είναι στο έπακρον μειονεκτικός.
  Ο Μύλος των Ξωτικών να γίνεται κάθε χρόνο. Από το e trikala να μην γίνεται. Αν θέλετε Μύλο Ξωτικών με κέρδη να αναλάβει άλλη εταιρεία την εκτέλεση του έργου. Άλλη και με σοβαρό έλεγχο να μην έχει καμιά σχέση με e trikala, με ιδρυτές e trikala με πρώην δημάρχους και βουλευτές. Αλλά αν γίνει αυτό δεν θα αγαπάτε τον Μύλο και τα Ξωτικά μετά, δεν θα υπάρχει λόγος να γίνει η εορταστική αυτή διοργάνωση.
  Απλήρωτοι εργαζόμενοι ,με ατελείωτες ώρες εργασίες και το e trikala με χρέος υπέρογκου ποσού. Βγάζουν θεσούλες εργασίες και ξεζουμίσουν τα παιδιά για λίγες θέσεις κάποιων ημερών. Υποχρεώνουν οικογένειες για ψηφοθηρικά παιχνίδια. Ως πότε θα βολεύεται το παραμάγαζο αυτό?
  Τα ξύλα φέτος για τον Μύλο να μην πάνε στα σπίτια στελεχών να πάνε μόνο στο συγκεκριμένο έργο. Πανηγύρια ΟΛΕ.

  Το γνωρίζετε ότι οι περισσότεροι δήμοι της Ελλάδας έχουν πρόγραμμα σίτισης αδέσποτων με χώρο διαμονής ,πληρωμένοι καθαριότητα και κτηνιατρική φροντίδα σε συνεργασία με κτηνίατρο? Και μην πείτε ότι βοηθάτε εκείνο το τσαντίρι στο Σωτήρα γιατί είναι ότι πιο παράνομο δομικά είναι. Μην πείτε ότι τουλάχιστον κάνετε και αυτό γιατί ο μέσος όρος ενός αδέσποτου σκύλου είναι 3 έτη.Εκεί δεν ζει ούτε ένα έτος.
  Το γνωρίζετε ότι στις λαϊκές αγορές όλης της Ελλάδας βάζουν χημικές τουαλέτες ? Εκείνες οι γιαγιάδες που μας μεγάλωσαν ήθελα να μάθω τόσα χρόνια που πάνε στα κρυφά? Αντέχουν τόσες ώρες? Ξεφτίλα ρε παιδιά? Να τις αφήνουν το πρωί με ένα φορτηγάκι του δήμου από εκεί που έχουν τον στόλο αυτοκινήτων στα Σαράγια και να τις μαζεύουν το μεσημέρι. Πόσο κοστίζουν οι αναθεματισμένες οι χημικές τουαλέτες?
  Ύστερα λέω δεν μπορούμε να συντηρήσουμε μια πισίνα.Τίποτα δεν μπορούμε να κάνουμε.
  Γι αυτό πετάμε 2 βάρκες στο ποτάμι και τελείωσε. Εκεί παραδόθηκαν τα όπλα του δήμου.
  Βάζουμε μια μπογιά και λέμε έχουμε ποδηλατόδρομο.
  Έχουμε λιμάνι και γίναμε αδέρφια και ξαδέρφια με τους παριανούς της Πάρου.
  Γίναμε αδέρφια και ανίψια με τις πόλεις των ποταμών της Ελλάδας.
  Με τους κινέζους να γίνουμε αδέρφια γιατί κάνετε τον Κινέζο.
  Δήμος Τρικκαίων είναι όχι το κέντρο της πόλης.
  Θεωρώ ότι έχουμε γίνει ο δήμος των εφέ. Προτάσεις και έξοδα δίχως μέλλον. Όταν κάνεις κάτι πρέπει να μένει. Ωραίες οι γιορτές αλλά δεν γίνονται γιατί κάποιοι τις αγαπάνε .Γίνονται 100% για έσοδα από ένα σύστημα. Από συγκεκριμένα στελέχη και συγκεκριμένους εργολάβους που βοηθάνε την καλοσύνη του δήμου.
  Αλλαγή με ανθρώπους ανέγγιχτους και πραγματικά ολόψυχα όλων των κομματικών και ακομμάτιστων ταυτοτήτων. Αλλαγή τώρα με πολίτες που πατάνε στο έδαφος που μεγαλώσαμε και γνωρίζουν από προβλήματα της πιάτσας, ξέροντας να δημιουργούν από καρδίας.
  Θα έγραφα πολλά αλλά σιγά σιγά….

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή