Κομματικές προσδοκίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές Reviewed by Momizat on . H πορεία των κομματικών υποψηφίων σε κεντρικούς δήμους της χώρας και στις 13 περιφέρειες θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη «μάχη» των εντυπώσεων, ενώ θα «χρησιμοπο H πορεία των κομματικών υποψηφίων σε κεντρικούς δήμους της χώρας και στις 13 περιφέρειες θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη «μάχη» των εντυπώσεων, ενώ θα «χρησιμοπο Rating: 0

Κομματικές προσδοκίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Κομματικές προσδοκίες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

H πορεία των κομματικών υποψηφίων σε κεντρικούς δήμους της χώρας και στις 13 περιφέρειες θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη «μάχη» των εντυπώσεων, ενώ θα «χρησιμοποιηθεί» αναλόγως από τα επιτελεία των κομμάτων την επομένη των εκλογών.

Ωστόσο με βάση τις εκτιμήσεις σε όλα τα επιτελεία είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει νικητής από τον α’ γύρο τόσο στις περιφέρειες, όσο και στους μεγάλους δήμους.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένοι και θεωρούν ότι, όπως και το 2010, θα επικρατήσουν τουλάχιστον σε πέντε περιφέρειες και στόχος είναι το «5+2» σε πρώτη φάση.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ηγετικής ομάδας της ΝΔ, εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά στις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου όπου οι γαλάζιοι υποψήφιοι έχουν αέρα νικητή στον δεύτερο γύρο.

Το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ είναι να δώσουν τη μάχη στον δεύτερο γύρο οι υποψήφιοί της στις περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Δυτ. Ελλάδα, Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης και Ιονίων Νήσων, ενώ παραταξιακή θα είναι η αναμέτρηση στην Κεντρική Μακεδονία μεταξύ των Γιάννη Ιωαννίδη (επίσημου) και Απόστολου Τζιτζικώστα (αντάρτη).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα εκτιμά ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα καταγράψουν πολύ ικανοποιητικά ποσοστά και το μεγαλύτερο βάρος πέφτει στην Αττική, όπου εκτιμούν ότι η Ρένα Δούρου θα αναμετρηθεί με τον Γιάννη Σγουρό και ο υποψήφιος της ΝΔ θα είναι τουλάχιστον στην τρίτη θέση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι σε 10 περιφέρειες οι υποψήφιοί τους θα βρίσκονται στον δεύτερο γύρο.

Στη Χαρ. Τρικούπη ο στόχος είναι οι υποψήφιοι που στηρίζονται από τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τη μάχη σε τουλάχιστον 6 περιφέρειες στο δεύτερο γύρο και εκτιμούν ότι θα έχουν και περιπτώσεις όπου θα εκλέξουν και περιφερειάρχες αλλά και δημάρχους.

Μάλιστα, σε 3 περιφέρειες -Ηπειρο, Θεσσαλία, Δυτ. Μακεδονία- το ΠΑΣΟΚ συνεργάζεται με τη ΔΗΜΑΡ σε ψηφοδέλτια με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή