"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Κονδύλια για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας ζητά η Μαρία Σπυράκη ως εισηγήτρια του ΕΛΚ για την γαλάζια ανάπτυξη.

lafarm

Σχετικά άρθρα

SPYRAKI
Στη διεκδίκηση κονδυλίων για την γαλάζια ανάπτυξη με κατεύθυνση στην ενέργεια, τόσο στις εξορύξεις υδρογονανθράκων όσο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, αλλά και στον τουρισμό, είναι προσανατολισμένη η πρόταση της Μαρίας Σπυράκη, ως εισηγήτριας του ΕΛΚ για την έκθεση που αφορά στην καινοτομία στην γαλάζια οικονομία με στόχο τη δημιουργία ανάπτυξης και νέων θέσεων εργασίας.

H ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ κατά τη διάρκεια της πρώτης συζήτησης για την έκθεση, τόνισε ότι ο κύριος όγκος της χρηματοδότησης πρέπει να επενδυθεί στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, της έρευνας και του τουρισμού.

Χωρίς να παραγνωρίζει τη συνεισφορά των παραδοσιακών τομέων στη γαλάζια ανάπτυξη όπως είναι η αλιεία και ο ναυπηγοεπισκευαστικός κλάδος για τον οποίο πρότεινε να δοθεί έμφαση στην τροποποίηση χρήσης των πλοίων (retrofitting), η Μαρία Σπυράκη πρότεινε να συμπεριληφθούν στην έκθεση και ειδικές προβλέψεις με έμφαση στη χρηματοδότηση της έρευνας για την ενέργεια και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον κλάδο της εξόρυξης και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Επίσης ζήτησε να συμπεριληφθεί ειδικό κεφάλαιο για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη σύνδεσή της με τον πολιτιστικό τουρισμό ο οποίος αντιστοιχεί στο 40% του πανευρωπαϊκού τουρισμού και συμβάλει κατά μεγάλο ποσοστό στο 5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ.

Τις τροπολογίες που κατέθεσε η Μαρία Σπυράκη συνυπογράφουν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην Επίτροπος Βιομηχανίας Αντόνιο Νταγιάνι και σειρά άλλων ευρωβουλευτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης