Κοπή πίτας με δηλώσεις περί συνέχειας από Αγοραστό – Μιχαλάκη Reviewed by Momizat on . Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων και να ανταλλάξει ευχές για το 2014 είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστα Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων και να ανταλλάξει ευχές για το 2014 είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστα Rating: 0

Κοπή πίτας με δηλώσεις περί συνέχειας από Αγοραστό – Μιχαλάκη

Κοπή πίτας με δηλώσεις περί συνέχειας από Αγοραστό – Μιχαλάκη

Την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Π.Ε. Τρικάλων και να ανταλλάξει ευχές για το 2014 είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατά την κοπή πίτας των εργαζομένων, παρουσία των αντιπεριφερειαρχών κ.κ.  Χρήστου Μιχαλάκη και Γιώργου Τσίγκα, των περιφερειακών συμβούλων κ.κ. Κώστα Μπάρδα, Ευθύμη Ρετζιά, Ελένης Αργυροπούλου και Χρήστου Γακόπουλου, του γενικού διευθυντή κ. Κώστα Μέγα και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Κ. Αγοραστός αφού ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία αλλά και για τη σημαντική προσπάθεια, που έγινε όλο αυτό τον καιρό σημείωσε τα εξής:

«Από την αρχή προσπαθήσαμε όλον αυτόν τον αρνητισμό και το θυμό, που υπάρχουν στην κοινωνία, να τα μετατρέψουμε σε μια θετική δύναμη δημιουργίας, ανανέωσης,  συνεργασίας και συνέργειας. Επί τρία χρόνια είμαστε μαζί και προσπαθούμε να πετύχουμε το καλύτερο για τη Θεσσαλία, κάτι που φαίνεται και στους αριθμούς, αλλά κυριότερα στην ίδια την κοινωνία. Συνεργαστήκαμε και πετύχαμε να ξεμπλοκάρουμε τα έργα, να τα επανεκκινήσουμε και αυτό σημαίνει χρήματα στην τοπική πραγματική οικονομία, θέσεις εργασίας, αλλά και έργα με προστιθέμενη αξία, που ωφελούν την κοινωνία. Σε όλους τους τομείς, στον αγροτικό τομέα, στην υγεία, στο περιβάλλον, στις υποδομές, στις επιχειρήσεις, αλλά και στη συνεργασία με τους πολίτες, προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και να δώσουμε λύσεις. Αυτή τη στιγμή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας εντάχθηκαν, υλοποιούνται, συνεχίζονται, ολοκληρώνονται και έχουν κατασκευαστεί 1100 έργα, αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και κάθε χρόνο «πέφτουν» στην πραγματική οικονομία 150 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να χρωστάμε πουθενά. Όλα αυτά έγιναν, γιατί υιοθετούμε τη φιλοσοφία της συλλογικής ηγεσίας, δηλαδή εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν, να είναι και εκείνοι που αποφασίζουν».

Ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στα στελέχη της Περιφέρειας δήλωσε: «Στηριχθήκαμε σε σας με απεριόριστους βαθμούς εμπιστοσύνης, ελευθερίας και συνεργασίας και αυτή η φιλοσοφία πέτυχε με αποτέλεσμα να κάνουμε μια Περιφέρεια Θεσσαλίας πρότυπο. Κληθήκαμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην ανισότητα ανατολικής και δυτικής Θεσσαλίας, στα έργα που έπαιρνε ο κάθε Νομός, αλλά και να δημιουργήσουμε το θεσσαλικό χώρο. Το πετύχαμε γιατί το θελήσαμε όλοι μας, όπως και ο κάθε Θεσσαλός. Δώσαμε μήνυμα ενότητας με τις πράξεις και την εργατικότητα του καθενός σας. Πετύχατε γιατί με λίγα καταφέρατε να κάνετε πολλά και όχι το αντίθετο που συνηθιζόταν. Κερδίσαμε την εμπιστοσύνη, γιατί ο πολίτης ερχόταν, εύρισκε το δίκιο του, αλλά και λύση στο πρόβλημά του. Καταφέραμε να ανατρέψουμε τη γνώμη που είχε η κοινωνία για το δημόσιο, χάρη στην προσπάθειά σας και παρά τις αντιξοότητες. Σας συγχαίρω για όλα αυτά και θεωρώ, ότι η χώρα δε θα μπορέσει να βρει καλύτερες μέρες χωρίς να έχει ισχυρό δημόσιο τομέα».

«Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος», τόνισε ο περιφερειάρχης «αλλά δεν έχουμε δικαίωμα στην ατολμία, στη δειλία, στον εφησυχασμό και στη μετάθεση ευθυνών. Εμείς προσπαθήσαμε, βάζοντας ο καθένας το λιθαράκι του, για την επίλυση των προβλημάτων. Η κοινωνία, άλλωστε, είναι σαν μιαν ορχήστρα, η οποία θα βγάλει το κατάλληλο αποτέλεσμα, αν όλοι λειτουργούν σωστά και φυσικά αν είναι σωστός και ο μαέστρος. Προσπαθήσαμε χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις να κάνουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας μια θετική δύναμη αλλαγής και δημιουργικής ανατροπής και αυτό είναι το μοντέλο που πρέπει να έχουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε μαζί με όλους τους φορείς όλες τις πολιτικές μάχες που δώσαμε, γιατί οι πολιτικές μάχες δίνονται σε καθημερινή βάση και όχι κάθε τετραετία, τις οποίες και τις κερδίσαμε χάρη στην ομοιογένεια, την ενότητα και τη συνεργασία που είχαμε».

Ο κ. Χρήστος Μιχαλάκης ευχαρίστησε και εκείνος από την πλευρά του τα στελέχη της Περιφέρειας τονίζοντας: «Εδώ και τρία χρόνια μαζί με όλους εσάς που σας αξίζουν συγχαρητήρια και σας ευχαριστώ από βάθος καρδιάς σε συνεργασία με την Περιφέρεια, έχουμε καταφέρει αρκετά. Συνεχίζουμε μαζί τον αγώνα που ξεκινήσαμε προς όφελος των πολιτών οι οποίοι αναγνωρίζουν το έργο μας και σας εύχομαι καλή χρονιά σε εσάς και τις οικογένειές σας και να συνεχίσουμε αυτή την άριστη συνεργασία που έχουμε, με μπροστάρη τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό».

(Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή