"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Κορονοϊός: «Θαυματουργά τα μονοκλωνικά αντισώματα» λέει ασθενής που τα έλαβε

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Τα μονοκλωνικά λειτουργούν σαν αντίδοτο γιατί είναι εντυπωσιακός ο χρόνος με τον οποίο ενεργούν. Είναι ταχύτατη η ανάρρωση του ασθενούς», λέει μία από τους λιγοστούς ασθενείς που κατάφεραν να λάβουν μονοκλωνικά αντισώματα για να γιατρευτούν από τον κορονοϊό.

Η ασθενής μίλησε στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου και περιέγραψε την εμπειρία που έζησε πριν από μερικές μέρες στο “Σωτηρία”. «Εγώ δεν ξέρω καν αν θα σας μιλούσα αυτήν την στιγμή αν δεν είχα πάρει τα αντισώματα. Δεν ξέρω αν θα ζούσα».

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί στο Σωτηρία που της βρήκαν λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια από όσα είχε όταν τελείωσε τη χημειοθεραπεία της πριν 1 χρόνο. «Εγώ όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία είχα 1.800 λευκά. Την Τετάρτη το απόγευμα (σ.σ. με κορονοϊό) είχα 1.700. Είχα χειρότερα λευκά από ό,τι όταν τελείωσα τη χημειοθεραπεία».

Οι γιατροί προβλέποντας την κακή εξέλιξη της νόσου, αποφάσισαν να της χορηγήσουν ένα από τα μόλις 2.000 μονοκλωνικά φάρμακα που υπάρχουν στην Ελλάδα. «Ήταν σε υγρή μορφή ενδοφλέβια. Η χορήγηση κράτησε μισή ώρα. Κατά τη χορήγηση δεν είχα κάποια δυσφορία. Τίποτα απολύτως. Αυτό όμως που ήταν αξιοθαύμαστο είναι ότι μέσα στη μία ώρα από τη χορήγηση του φαρμάκου αισθάνθηκα ότι ήμουν τελείως απύρετη».

Η ίδια χαρακτήρισε θαυματουργά τα μονοκλωνικά σκευάσματα, τα οποία όμως προορίζονται για λίγους ασθενείς, καθώς διατίθενται σε μικρές ποσότητες.

«Είχα τις προδιαγραφές, τις προϋποθέσεις (σ.σ. ως καρκινοπαθής). Μου έδωσαν και υπέγραψα ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα των μονοκλωνικών αντισωμάτων και μου τα χορήγησαν».

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης