Ο Τρικαλινός καραγκιοζοπαίχτης της καρδιάς μας! Reviewed by Momizat on . Σήμερα ο Καραγκιόζης κοντεύει να εξαφανιστεί. Κάτι που έχει άνοδο, έχει και κάθοδο. Όμως ο κόσμος δεν παρατά τα έθιμα και γι’ αυτό μπορεί οι καραγκιοζοπαίχτες ν Σήμερα ο Καραγκιόζης κοντεύει να εξαφανιστεί. Κάτι που έχει άνοδο, έχει και κάθοδο. Όμως ο κόσμος δεν παρατά τα έθιμα και γι’ αυτό μπορεί οι καραγκιοζοπαίχτες ν Rating: 0

Ο Τρικαλινός καραγκιοζοπαίχτης της καρδιάς μας!

Ο Τρικαλινός  καραγκιοζοπαίχτης της καρδιάς  μας!
Σήμερα ο Καραγκιόζης κοντεύει να εξαφανιστεί. Κάτι που έχει άνοδο, έχει και κάθοδο. Όμως ο κόσμος δεν παρατά τα έθιμα και γι’ αυτό μπορεί οι καραγκιοζοπαίχτες να είναι λίγοι, αλλά ο Καραγκιόζης δεν θα εξαφανιστεί, θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας!
Τρίκαλα – Ένας νέος καραγκιοζοπαίχτης : Κοσμάς Παναγιώκας

Έτσι λοιπόν και στα Τρίκαλα ο Καραγκιόζης φορτώνει την Αγλαΐα κι όλο το σόι στο κάρο και  οργώνει το Νομό Τρικάλων με τις  περιπέτειες του. 

Ο Κοσμάς Παναγιώκας έρχεται να μας θυμίσει μια Ελληνική παράδοση από τα παλιά, τον Καραγκιόζη!

Το Θέατρο Σκιών τον εντυπωσίασε από την πρώτη κιόλας παράσταση, την οποία παρακολούθησε  και αρχισε να ασχολείται συστηματικά με την τέχνη αυτή. 

Πιστεύει ότι το Θέατρο Σκιών συνιστά ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης και τέχνης, το οποίο δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί.

Έτσι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής της βαριάς κληρονομιάς, προσπαθεί να κρατήσει ζωντανή τη φιγούρα του Καραγκιόζη -αυτού του καυστικού λαϊκού ήρωα- στην ψυχή όλων των απανταχού  Τρικαλινών .

Φωτογραφία του Κοσμας Παναγιωκας.

 

Φωτογραφία του Κοσμας Παναγιωκας.

Φωτογραφία του Κοσμας Παναγιωκας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή