Κοσμήτορας στη νέα Σχολή Φυσικής Αγωγής ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Reviewed by Momizat on . Στις εκλογές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο Καθηγητής Εργοφυσιολογίας Δρ Γιάννης Κουτεντάκης, και νυν Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ, εξελέγη Κοσμήτορας της Σχ Στις εκλογές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο Καθηγητής Εργοφυσιολογίας Δρ Γιάννης Κουτεντάκης, και νυν Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ, εξελέγη Κοσμήτορας της Σχ Rating: 0

Κοσμήτορας στη νέα Σχολή Φυσικής Αγωγής ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ

Κοσμήτορας στη νέα Σχολή Φυσικής Αγωγής ο πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ

koutedakisΣτις εκλογές που διεξήχθησαν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, ο Καθηγητής Εργοφυσιολογίας Δρ Γιάννης Κουτεντάκης, και νυν Πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ, εξελέγη Κοσμήτορας της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που έχει έδρα τα Τρίκαλα.

Ο Δρ Κουτεντάκης έχει πλούσιες αθλητικές, επιστημονικές, ακαδημαϊκές και διοικητικές εμπειρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ενδεικτικά, έχει συμμετάσχει σε πολλούς αγώνες εθνικού και διεθνούς επιπέδου καθώς και σε Ολυμπιακούς Αγώνες ως αθλητής, προπονητής και επιστημονικός σύμβουλος. Έχει διατελέσει Εθνικός Προπονητής Κωπηλασίας της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, και ήταν ένας από τους ιδρυτές και διευθυντές του Βρετανικού Ολυμπιακού Ιατρικού Κέντρου στο Λονδίνο. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανθρώπινη απόδοση και υγεία, και έχει περισσότερες από 500 δημοσιευμένες επιστημονικές εργασίες σε βιβλία, διεθνή περιοδικά, επαγγελματικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Η βαρύτητα του επιστημονικού του έργου υποστηρίζεται από το ότι μέρος του έχει υιοθετηθεί από διεθνείς οργανισμούς, όπως τα συστήματα υγείας Σκωτίας και Αυστραλίας. Ο Δρ Κουτεντάκης έχει ακόμα διατελέσει αξιολογητής Ευρωπαϊκών πανεπιστημιακών τμημάτων και έχει συμμετέχει στην απονομή διδακτορικών διπλωμάτων σε 18 χώρες. Εκτός από τις τρέχουσες διδακτικές, ερευνητικές και διοικητικές του υποχρεώσεις, ο Δρ Κουτεντάκης είναι επίσης Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Wolverhampton(Ηνωμένο Βασίλειο).

Οι στόχοι της Κοσμητείας περιλαμβάνουν: περεταίρω αύξηση της εξωστρέφειας Τμήματος και υπηρεσιών, βελτίωση του ερευνητικού υπόβαθρου, βελτίωση της ποιότητας προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών, αύξηση του αριθμού φοιτητών από το εξωτερικό, μεγαλύτερη σύνδεση με την κοινωνία, επιβράβευση της καινοτομίας και στήριξη της αξιοκρατίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή