"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Κοσμοσυρροή για τον Γιώργο Νταλάρα στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Γιώργος Νταλάρας με την προσωπικότητα του ταξίδευσε τους Τρικαλινούς στα «ιερά και όσια» του Βασίλη Τσιτσάνη. Όπως ανέφερε “ο Βασίλης Τσιτσάνης θα συγκινεί και θα εμπνέει πάντα”. Με τη μαγευτική δύναμη μιας αξεπέραστης μουσικής διαδρομής, ο Γιώργος Νταλάρας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και κέρδισε το χειροκρότημα των Τρικαλινών που κατέκλυσαν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου Τσιτσάνη.   Επίσης οι εξαιρετικοί ερμηνευτές, Ασπασία Στρατηγού και  Γιάννης Διονυσίου παρουσίασαν ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη με τρόπο μοναδικό, αυθεντικό, εξόχως καλλιτεχνικό και με απόλυτο σεβασμό στο έργο του τρικαλινού δημιουργού.

 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ένα μόνο έχω να πω σ’ολους, για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη. Μάθετε πρώτα ποιος είναι ο Νταλάρας, και μετά κρίνετε τον.
  Κι επειδή, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών πού τον κρίνουν, είναι θύματα τής πολιτισμικής και πολιτιστικής υποκουλτουρας των τελευταίων δεκαετιών αυτού του τόπου, καλύτερα να σιωπούν!

 2. Η μουσική (και η τέχνη γενικότερα) είναι ένα περίεργο πράγμα και δεν κρίνεται με μαθηματικού τύπου κριτήρια.
  Αν σκεφτούμε ότι ένας θεός ξέρει πώς έχει διαμορφωθεί το γούστο και η μουσική παιδεία του καθενός μας και αν αναλογιστούμε τον ρόλο που παίζει η προσωπική συμπάθεια (ή αντιπάθεια) που πάντα υπάρχει στο πρόσωπο του δημιουργού, αντιλαμβανόμαστε για τι χαοτικό πράγμα μιλάμε.
  Παράδειγμα, γνωρίζω ακροατές (καλλιεργημένους μουσικά) που λατρεύουν τον Τσαϊκόφσκι, άλλους που τον σιχαίνονται και άλλους που τους αφήνει εντελώς αδιάφορους. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ντίλαν (πχ), το ίδιο με τον Χατζιδάκι, το ίδιο προφανώς συμβαίνει και με τον Νταλάρα. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί η αλλοιώς η ζωή μας θα ήταν πολύ μονότονη.
  Προσωπικά, συλλέγω ηχογραφημένη μουσική σαν να ήταν να ζήσω χίλια χρόνια και ακούω σαν να ήταν να πεθάνω αύριο. Από την εμπειρία μου, όταν ΟΛΟΙ συμφωνούν για το πόσο σπουδαίος είναι κάποιος μουσικός, αυτοί οι ΟΛΟΙ συνήθως δεν έχουν ούτε έναν δίσκο του στο σπίτι τους (και πιθανότατα δεν έχουν ούτε ένα δίσκο γενικότερα).
  Η γνώμη μου για τον Νταλάρα; Βεβαίως και έχω, αλλά γιατί να ενδιαφέρει κάποιον;;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης