Κουβέλης: Στόχος η έξοδος από την κρίση με αλλαγή συσχετισμών Reviewed by Momizat on . Έκκληση στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεν Έκκληση στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεν Rating: 0

Κουβέλης: Στόχος η έξοδος από την κρίση με αλλαγή συσχετισμών

Κουβέλης: Στόχος η έξοδος από την κρίση με αλλαγή συσχετισμών

Έκκληση στήριξης του ευρωψηφοδελτίου της ΔΗΜΑΡ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για να αλλάξουν οι συσχετισμοί απηύθυνε ο Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, η οποία θα επικυρώσει το ευρωψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπεριληφθούν, μεταξύ άλλων, οι Δημήτρης Χατζησωκράτης, Θόδωρος Μαργαρίτης, Μαριλένα Κοππά, Πάνος Μπεγλίτης, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Δώρα Τσικαρδάνη.

Στόχος της Αγίου Κωνσταντίνου είναι να πετύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση των κομματικών στελεχών και να κερδίσει της υποστήριξη πολιτών από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, με αιχμή του  απογοητευμένους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του «παπανδρεϊκού» ΠΑΣΟΚ.
«Θέλουμε να αποτελέσουμε τον εμβρυουλκό των εξελίξεων. Θέλουμε μια ανανεωμένη δημοκρατική προοδευτική συμπαράταξη, που όντας ισχυρή θα παρεμβαίνει καθοριστικά στην πορεία της χώρας», τόνισε ο κ. Κουβέλης.
«Ο τόπος σήμερα έχει ανάγκη από μια Κεντροαριστερά των προοδευτικών αλλαγών. Μια πολιτική συμπαράταξη που θα απαντά προοδευτικά και πειστικά στις ανάγκες του παρόντος και θα σχεδιάσει δίκαια το μέλλον. Στόχος δικός μας δεν είναι μια Κεντροαριστερά συμπλήρωμα δεξιών και συντηρητικών κυβερνήσεων». Υπογράμμισε ότι στόχος είναι η έξοδος από την κρίση με την πραγματοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και την υλοποίηση ενός προοδευτικού προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας.
«Όποιος ταυτίζει την πολιτική σταθερότητα με την εφαρμογή συντηρητικής πολιτικής κάνει σοβαρό πολιτικό λάθος. Διότι το πρόβλημα δημιουργείται από την αποσταθεροποίηση των συνθηκών ζωής των πολιτών που δημιουργούν οι συντηρητικές πολιτικές» σημείωσε.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστήριξε πως κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι με την επιχειρούμενη διάχυση μιας τεχνητής αισιοδοξίας μέσα από επικοινωνιακές προσεγγίσεις θα λυθούν τα προβλήματα. Επέκρινε και τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως είπε, καλλιεργεί αυταπάτες για δήθεν ολική επαναφορά, στα προ της κρίσης επίπεδα, αντιστρατεύεται τις αναγκαίες αλλαγές, δεσμεύεται από συντεχνιακά αιτήματα και χαρακτηρίζεται από ένα νεφέλωμα απόψεων για τα μείζονα.
«Χωρίς αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με στροφή στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η έξοδος από την κρίση δεν θα είναι δυνατή» τόνισε ο κ. Κουβέλης. Επισήμανε ακόμη ότι χρειάζεται μία ουσιαστική διαπραγμάτευση με τους δανειστές, με στόχο μια συμφωνία που θα αλλάξει την οικονομική και κοινωνική πολιτική, θα αναδιαρθρώσει το χρέος ουσιαστικά και θα δώσει αναπτυξιακή δυναμική στη χώρα.
Απευθυνόμενος και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, όπου εκφράζονται επιφυλάξεις και διαφωνίες για την συνεργασία με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κουβέλης επανέλαβε ότι ο προοδευτικός πόλος ή θα είναι πραγματικά προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει. «Η μάχη που δίνει σήμερα η ΔΗΜΑΡ δεν είναι μια μάχη κομματικής αυτοαναφορικότητας. Αφορά την ίδια την κοινωνία και τη χώρα», είπε ο κ. Κουβέλης.

Πηγή tovima.gr

Αφήστε το σχόλιο σας