Κουμπωθείτε ! Μαζικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς Reviewed by Momizat on . Μαζική «επίθεση» στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την είσπραξη οφειλών στο Δημόσιο, ετοιμάζουν στο επόμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιτε Μαζική «επίθεση» στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την είσπραξη οφειλών στο Δημόσιο, ετοιμάζουν στο επόμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιτε Rating: 0

Κουμπωθείτε ! Μαζικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς

Κουμπωθείτε ! Μαζικές κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς
Μαζική «επίθεση» στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την είσπραξη οφειλών στο Δημόσιο, ετοιμάζουν στο επόμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.
 Μαζική «επίθεση» στους τραπεζικούς λογαριασμούς για την είσπραξη οφειλών στο Δημόσιο, ετοιμάζουν στο επόμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Όλα δείχνουν, ότι αυτό το φθινόπωρο, θα δούμε πράγματα που δεν τα έχουμε ξαναδεί. Καθώς από τον Ιούλιο τα έσοδα έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν υστέρηση, από τον Σεπτέμβριο προβλέπεται πραγματική σφαγή. Η λαοφιλής Κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστεράς, με δάκρυα στα μάτια είναι έτοιμη να κάνει μαζικό ντου στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Έτσι αν έχετε οφειλές στο Δημόσιο, οποιοδήποτε ποσό υπάρχει στον λογαριασμό σας, πέρα από το ακατάσχετο όριο, θα κατάσχεται αυτομάτως. Μέχρι το τέλος του χρόνου το Δημόσιο πρέπει να βάλει στο ταμείο του γύρω στα 25 δις και καθώς από την υπερφορολόγηση, οι περισσότεροι έχουν πατώσει, προβλέπεται αληθινό πογκρόμ στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Την ίδια ώρα η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εντείνει τους φορολογικούς ελέγχους  και βάζει στο στόχαστρό της συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες ελευθέρων επαγγελματιών προκειμένου να αυξηθούν τα έσοδα.  Το τσουνάμι κατασχέσεων που έρχεται στοχεύει στην είσπραξη 5 δισ. ευρώ έως το τέλος του χρόνου – μαζί με τα έσοδα από τους πλειστηριασμούς ακινήτων- ποσό που προκύπτει από το τεχνικό κείμενο του μνημονίου.

Η υποχρέωση προβλέπει την είσπραξη 1,730 δισ. ευρώ έως τον Σεπτέμβριο και 2,050 δισ. έως τον Δεκέμβριο από τις παλιές οφειλές, ενώ στο μέτωπο των νέων οφειλών έχουν δεσμευτεί για είσπραξη του 21% έως τον Σεπτέμβριο και του 23% έως τον Δεκέμβριο.

Ηδη τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης έχουν αρχίσει από τις αρχές του έτους και με δεδομένο ότι τα έσοδα εμφανίζουν υστέρηση θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες το επόμενο διάστημα. Κάθε μήνα γίνονται πάνω από 100.000 κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου. Ωστόσο τα αποτελέσματα είναι μάλλον πενιχρά αφού μπορεί οι κατασχέσεις να έχουν αυξηθεί πάνω από 30% σε σχέση με πέρυσι αλλά το μέσο ποσό που εισέπραξε το Δημόσιο από τις κατασχέσεις των λογαριασμών το πρώτο εξάμηνο του 2016 είναι 530 ευρώ.

Από τις 151.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, το ποσό που μπήκε στα ταμεία της Εφορίας είναι μόλις 80 εκατ. ευρώ, ενώ το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ.

Πάντως το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής αποστολής κατασχετηρίων μέσα από το Μητρώο Καταθέσεων που δίνει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να έχει πλήρη πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη ευνοεί τις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών.

.klik

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή