"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Κουτσούμπας: Γάμος ομόφυλων σημαίνει κατάργηση πατρότητας και μητρότητας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για κατάργηση της πατρότητας και της μητρότητας κάνει λόγο ο ΓΓ της ΚΕ του KKE  Δ. Κουτσούμπας, στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή, την Πέμπτη (18/1), σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ παράλληλα αναφέρει πως “οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε”.

«Το παρόν νομοσχέδιο αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, ούτε είναι, ούτε φυσικά μπορεί να εμφανίζεται ότι είναι, υπερασπιστής των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας. Αυτό βέβαια προσπαθείτε να κάνετε και με τη μονοθεματική ατζέντα που έχετε επιβάλει, με τη συνδρομή φυσικά και Μέσων Ενημέρωσης.

 Αλλά να εμφανίζεται και ο κ. Μητσοτάκης ως υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων, ε, αυτό πάει πολύ. Μπορεί τα άλλα κόμματα να σας σιγοντάρουν σε αυτή σας την προσπάθεια, εμείς όχι. Από πού κι ως πού η κυβέρνηση της ΝΔ, υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων;» είπε o κ Κουτσούμπας και πρόσθεσε:

«Όταν το μόνο δικαίωμα που αναγνωρίζει στη λαϊκή οικογένεια, που στενάζει από την ακρίβεια, είναι να φεύγει από το σούπερ μάρκετ με τις τσάντες άδειες, αφού το 1/4 της τιμής των προϊόντων είναι φόρος. Όταν, αντί για πτυχία με αξία που ζητούν οι φοιτητές, βάζει στα πτυχία τιμή και μάλιστα για πολύ μεγάλα πορτοφόλια. Όταν με την επιστολική ψήφο, υπονομεύει ανοιχτά τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της ψήφου και όχι μόνο. Όταν με την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στο στόμα του λύκου, δηλαδή στη Μέση Ανατολή, στην Ερυθρά Θάλασσα παρακάτω, εμπλέκει πιο ενεργά το λαό μας στη φωτιά του πολέμου που έχει ήδη ανάψει».

«Πάει πολύ, λοιπόν» είπε, απευθυνόμενος στη κυβέρνηση, «να εμφανίζεστε ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων επειδή θα φέρετε νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Βέβαια, εδώ που τα λέμε, όταν μιλάμε για τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν μιλάμε για την αναγνώριση μιας μορφής συμβίωσης ή για κάποια ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, βασικά μιλάμε για την τεκνοθεσία, την από κοινού γονική μέριμνα, τα οποία δεν είναι δύο ξεχωριστές έννοιες. 

Το αντίθετο: γάμος ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε. Οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος με την παρένθετη μητρότητα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει πολιτικός γάμος ομόφυλων ζευγαριών. Έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους».

«Κάνετε, λοιπόν, λέτε, μια σημαντική κίνηση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Επικαλείστε μάλιστα τα δικαιώματα των παιδιών που μεγαλώνουν από ομόφυλα ζευγάρια. Αν όντως θέλατε να ρυθμίσετε ή να βελτιώσετε κάποιες ρυθμίσεις που υπάρχουν και που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, θα μπορούσατε να το κάνετε.

Και να καλύψετε κάποια ζητήματα, της καθημερινότητας σε όφελος της προστασίας των παιδιών. Λέτε ότι θα το φέρετε, επειδή “αυτό ισχύει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες”. Δεν θα επεκταθώ σήμερα, αλλά αυτό που ισχύει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας-άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες.

Είναι η παραπέρα εμπορευματοποίηση της παρένθετης μητρότητας η οποία έχει εξελιχθεί σε μια μπίζνα δισεκατομυρίων κερδών κι αυτά μόνο πρόοδος δεν είναι. Σκοταδισμός, σύγχρονη βαρβαρότητα, στυγνή εκμετάλλευση είναι» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας και τόνισε, καταλήγοντας: «Η ευθύνη σας είναι ακόμα μεγαλύτερη γιατί δώσατε την ευκαιρία να προβάλλονται σκοταδιστικές απόψεις από διάφορους αντιδραστικούς, ακροδεξιούς για τον θεσμό της οικογένειας που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα μόνο ως μηχανή αναπαραγωγής παιδιών.

 Αλλά και σε διάφορες άλλες ανορθολογικές, αντιεπιστημονικές απόψεις περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου” που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής στην πράξη όπως είχε δηλώσει και υπονόησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά προς το παρόν. Γιατί θα δούμε και τις συγκεκριμένες διατυπώσεις του νομοσχεδίου της ΝΔ όταν έρθει και θα τα ξαναπούμε πιο αναλυτικά. Για να μη μου πει κι ο πρόεδρος ότι είμαι εκτός θέματος, αλλά όλα αυτά αφορούν την ελληνική νεολαία, αφορούν τον Έλληνα εργαζόμενο, την Ελληνίδα εργαζόμενη που βρίσκονται και αυτή την ώρα στους δρόμους του αγώνα».

Νέα Αριστερά: Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας

«Ακούγοντας σήμερα τον κύριο Κουτσούμπα στη Βουλή, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην θέση του τον κύριο Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι “ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας”», υπογραμμίζει σε σχόλιό του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος.

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύγοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία», σημειώνει και καταλήγει:

«Η Νέα Αριστερά έχει σαφή και καθαρή θέση. Τα δικαιώματα είναι καθολικά. Για όλους και για όλες. Για κάθε πολίτη δίχως εξαιρέσεις. Η κοινωνία θα προχωρήσει».

22 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο Κουτσούμπας καί το ΚΚΕ είπαν τα αυτονόητα.Συμφωνούν με την λογική,την επιστήμη,την βιολογία,την συντριπτική πλεοψηφία της κοινωνίας.Κόντρα στον δικαιωματισμό καί τον ” ορθοπολιτικό” φασισμό της woke κουλτούρας.Αλήθεια εκείνος ο “Δικαιωματιστές” τι έγινε;Με ποιούς είναι;Μέ τους δικαιωματιστές τού γάμου των ομοφυλοφίλων πού συμπαρασύρει με βεβαιότητα την υ’ι’οθεσία; ή έχει αντίθετη γνώμη;Μάλλον δικαιωματιστής είναι.

  • Sniper, εάν δεν απαντήσει ο ”Δικαιωματιστές”, πάρε στο τηλέφωνο τους: POLITIS, ΣΧΟΛΙΟ, Trikalinos. Βγαίνει κεντρικός τηλεφωνητής και σε παραπέμπει καταλλήλως.
   Υ.Γ. Εσχάτως ”βγαίνει” και με άλλα ονόματα, συνήθως …Αγγλικά, για να θαμπώσει το πόπολο. Στόχος του η Β. Κορέα και ο κομμουνιστής Πούτιν. (Μα δεν είναι, θα με πεις, παλαιά όμως …ήταν).

    • Tώρα μιλάνε όλοι για τα ψηφαλάκια τους, μέχρι και οι χρεωκοπημένοι εργολάβοι της Μηχανικής, που έφτιαξαν κόμμα στα γεράματα, μήπως και ξεχρεώσουν με την επιδότηση…

   • Πες μας λεπτομέρειες ”Δικαιωματιστές” κλπ, για τη σαρία των νομίμως ”εισαγόμενων” από το Μητσοτάκη. Ο Άδωνις ενδιαφέρεται για τις ελιές του, εμείς για τις …συκιές μας.
    Χάσαμε σύντροφοι δυστυχώς, το πανηγύρι που θα γίνονταν στη χώρα εάν το νομοσχέδιο το περνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ε ρε, γούστα… Τι παπάδες, τι μουστακαλήδες, τι Ελληναράδες στις πλατείες… Τώρα, απόλυτη μούγκα. Σε σημείο να πάει ο νους σου αλλού…
    Υ.Γ. Περιμένω την ώρα που θα ψηφιστεί και θα …χειροκροτούν ενθέρμως στη Βουλή. Έτσι χειροκροτούσαν και οι ανθενωτικοί εις την Πόλιν, όταν ο Μωάμεθ πλησίαζε…

 2. Εξαιρετικός ο Στέλιος Ράμφος σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα σήμερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Χάλασε τη σούπα και κάποιοι κατάπιαν τη λαλίστατη γλώσσα τους. Ακούγοντάς τον συνειδητοποιεί κανείς ότι η κοινή λογική, η ιστορία, οι κοινωνικές επιστήμες, η ψυχολογία, η βιολογία -έχουν ηττηθεί κατά κράτος. Οι υπέρμαχοι της διαφορετικότητας ζητούν εξομείωση. Τα χωρίς όριο και κορεσμό δικαιώματα αντικαθιστούν έναν θεσμό που βασίζεται σε όρια. Ενήλικες με “δικαιώματα” αποφασίζουν για παιδιά στερώντας τα δικά τους δικαιώματα. Ακούμε τους ειδικούς.

 3. Άσχετος Ταλαίπωρος Έλληνας συνταξιούχος
  Εσείς μαλώστε για το γάμο των ομοφυλόφιλων κλπ κλπ.
  Για δείτε κάτι άλλο ..πλέον πρόσφατο….
  “Ετούτες τις μέρες στη χώρα μας το φλέγον θέμα είναι ο γάμος των ομοφύλων ή ομοφυλόφιλων όπως και να το πούμε το ίδιο είναι
  Τα ΜΜΕ είναι απασχολημένα με αυτό το θέμα έτσι η είδηση της πώλησης του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ δεν έπαιξε… αλλά όλα τα λεφτά , είναι η είδηση, στο ποιος το αγόρασε και γιατί το αγόρασε και το που θα πάνε τα κέρδη του.
  Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας, το αγόρασε ο επενδυτικός βραχίονας του συνταξιοδοτικού ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων και των Ενόπλων Δυνάμεων του ΚΑΝΑΔΑ .
  Ναι, καλά το διαβάζετε, του ΚΑΝΑΔΑ .
  Και μάλιστα η PSP Investments, όπως λέγεται το Καναδικό ταμείο, αγόρασε τη Hochtief AirPort, τη θυγατρική εταιρεία του ομώνυμου γερμανικού κατασκευαστικού ομίλου, που διαχειρίζεται έξι αεροδρόμια ανά τον κόσμο, μεταξύ άλλων και το «Ελ. Βενιζέλος», αντί καθαρού τιμήματος ύψους 1,1 δισ. ευρώ.
  Προσέξτε τώρα και την λεπτομέρεια.
  Το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας μοίρασε 685 εκατ. ευρώ σε μερίσματα για τη χρήση του 2022, προμέρισμα για το 2023 και μείωση κεφαλαίου.
  Από αυτά, το ποσό των 200 εκατ. ευρώ αναλογεί στη συμμετοχή του δημοσίου.
  Δηλαδή, σε έναν χρόνο, το ελληνικό δημόσιο εισπράττει το ένα πέμπτο του συνολικού τιμήματος.
  Πείτε μου εσείς ,για την οικονομική λογική της εξαγοράς, από τους Καναδούς.
  Πείτε μου εσείς το γιατί, ενώ ο Καναδός συνταξιούχος μπορεί να επωφελείται από την τοποθέτηση του ασφαλιστικού του ταμείου, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ελλάδας, να μην μπορεί ο Έλληνας συνταξιούχος να επωφεληθεί.
  Πείτε μου εσείς, γιατί δεν διερευνήθηκε, η δυνατότητα συμμετοχής πχ του ΕΦΚΑ στο αεροδρόμιο.
  Το Καναδικό ταμείο, διαχειρίζεται ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο αξιών, που περιλαμβάνει μερίδια σε τράπεζες, χρυσωρυχεία, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, εταιρείες παραγωγής ενέργειας, διαχειριστές υποδομών και εταιρείες real estate, το οποίο φτάνει σε αξία σχεδόν τα 50 δισ. ευρώ.
  Τι πιο ενδιαφέρουσα ιδέα, για τον δικό μας ταλαίπωρο ΕΦΚΑ;
  ‘Έτσι περνούν οι ξένοι συνταξιούχοι καλά και εμείς χειρότερα….

  Αλλά τι να πούμε εδώ πούλησαν τον ΟΠΑΠ το χρυσορυχείο της Ελλάδας….

  Άσχετος Ταλαίπωρος Έλληνας συνταξιούχος

  • Διότι το Ελληνικό Κράτος ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ, ενώ το Καναδικό όχι. Διότι στον Καναδά δεν δίνανε πρόωρες συντάξεις, ούτε έκαναν αυξήσεις στους συνταξιούχους, όπως στην Ελλάδα. Και έτσι για ξοφλήσουμε τα δάνεια, το ποσοστό από το αεροδρόμιο στα Σπάτα που ήταν 55% το Ελληνικό Δημόσιο , μπήκε στο ΤΑΙΠΕΔ 30% και Υπερταμείο 25%, για να πουληθεί.
   Το υπόλοιπο ήταν στους ιδιώτες ήδη, διότι έγινε με ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ.

   • Άσχετος Ταλαίπωρος Έλληνας συνταξιούχος

    ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ
    Μελέτησε το κείμενο μου καλύτερα, γιατί όπως φαίνεται κινούμαστε σε διαφορετικούς δρόμους.

    Εσύ βαδίζεις στο δρόμο μια παράλογης λογικής ή δεν συμπαθείς τους Έλληνες συνταξιούχους….

    Αλλά έχεις το προσόν να βρίσκεσαι στο πνεύμα των ημερών να λες το παράλογο λογικό…..

     • Άσχετος Ταλαίπωρος Έλληνας συνταξιούχος
      ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ οι απαντήσεις σου δείχνουν ότι παραλογίζεις τα μέγιστα.
      Δηλαδή θα πείραζε να συμμετείχε και ο ΕΦΚΑ στο σχήμα του νέου Αεροδρομίου ώστε να έχει κάποια έσοδα για τον Έλληνα συνταξιούχο.
      Αν αυτό κατά την άποψη είναι κακό πες στο ίσια.
      Μήπως αν στον ΕΦΚΑ μπαίναν και τα κέρδη του ΟΠΑΠ, για δες πόσα είναι, θα ήταν κακό κατά την άποψη σου….

      • Τέτοιες επενδύσεις κάνει το ΤΕΚΑ (όχι ο ΕΦΚΑ) και το κάνει σε λιγότερου ρίσκου επενδυτικά προϊόντα.
       Να κοιτάξεις να διαβάσεις τι υπέγραψαν ο Αλέκσης και ο Μπανος στο 3ο μνημόνιο, πριν σχολιάσεις.

 4. Τζιουμπάνος απ’ τ’ Άγραφα

  Σαν πολύ καλά να τα λέει ο Κουστούμπας.

  Ο μόνος σοβαρός εκεί μεσ’ τη Βουλή θα τουν ψηφίσω σίγουρα.

  Ιγώ πρόβατα και γίδια φύλαγα μια ζωή ποτέ δεν είδα να πάει κριάρ με κριάρ και και τραϊ με τραϊ ή πρατίνα με πρατίνα ούτι γίδα με γίδα.

  Που τα βρήκαταν τώρα αυτά να πάει άντρας μ’ άντρα κι γναίκα με γναίκα .

  Τι αηδείες και ξεράσματα είναι αυτά…ου να ντραπείτε και να χαθήτε απού μπρουστάμ …

   • Τζιουμπάνος απ’ τ’ Άγραφα
    Για πες μι εσύ γραμματιζούμενε που τa ξερσ καλύτερα από μένα εχς δει ποτές να πάει κριαρ μι κριαρ κα τραί μι τραί και πρατίνα με πρατίνα η γίδα με γίδα και να γεννάν αρνιά και κατσίκια..να του μάθω κιγώ μήπως γίνετε κι ετσ για να σφάξω τα κριάρια και τραγιά να μην τα ταίζω το χειμώνα…

    • Μην μου βάζεις στο στόμα λόγια που δεν είπα. Και μην παραποιείς το θέμα στο οποίο αναφέρθηκα. Όχι δικηγορίστικα τρικ, δεν ταιριάζουν σε τσοπάνηδες. Αλλά μου δημιούργησες μια απορία: Θα σφάξεις τα πρότυπα σου; Που σου δείχνουν τον δρόμο τον σωστό;

 5. Μπα, δεν θα τον ψηφίσεις… Παρ ότι συντηρητικοί και οι δυό σας, “παράλληλα, προχωράτε παράλληλα”, όπως θα έλεγε και ο λαϊκός τραγουδιστής.

  • Τζιουμπάνος απ’ τ’ Άγραφα

   Εμείς οι τσιουμπανιαρέοι είμαστε μπεσαλήδες κι άντρες με τα ούλα μας κι όταν δίνουμε του λόγου μας τον κρατάμε κιόλας..
   Είδαμε κι απ τσ αλνούς τα χαΐρια χορτασμένοι από ψέματα είμαστε τόσα χρόνια. αμάν .μπεζέρσαμαν… αμάν …

 6. Ο Κουτσιούμπας παρά τη σπεκουλα την νέας ψευτοαριστερας μίλησε ξεκάθαρα για τον σεβασμό στον σεξουαλικό προσανατολισμό αλλά καυτηριάζει τα της ξεκάθαρα αντιεπιστημονικης άποψης περί “κοινωνικής κατασκευής του φύλου” που φτάνουν να αμφισβητούν ακόμα και την αντικειμενική κοινωνική πραγματικότητα και που οδηγούν ακόμα και σε εμπόριο παιδιών, παραγγελίας παιδιών, ευγονικής και βάλε με αποκορύφωμα την εμπορευματοποίηση την γυναίκας -μητερας.Ξεκαθαριζει πως υπάρχουν χίλιοι τρόποι να προστατεύσει το κράτος τα δικαιώματα παιδιών από φυσικούς ή θετούς γονιους και κατακεραυνώνει την επιχείρηση διαγραφής των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας-άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και στην αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2…και στο μέλλον 3,4,5 κι όσα θες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης