"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Κούλογλου: Ο Αχελώος μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε για να μην χρεοκοπήσει ξανά η χώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Κοιλάδα του Αχελώου βρέθηκε την Παρασκευή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, όπου συμμετείχε σε ημερίδα με θέμα «Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι: Προκλήσεις και προοπτικές για το μέλλον». «Ο Αχελώος μας δείχνει τι πρέπει να κάνουμε για να μην χρεοκοπήσει ξανά η χώρα» υπογράμμισε στην αρχή της ομιλίας του ο ευρωβουλευτής και προσέθεσε ότι η Ελλάδα αναπτυσσόταν με ένα μοντέλο υπερφίαλο και σπάταλο. «Πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Να σκεπτόμαστε παγκόσμια, και να δρούμε τοπικά. Την ώρα που αυξάνονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τις ελληνικές περιφέρεις, να πάψουμε να βράζουμε στο ζουμί μας, και να δημιουργήσουμε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα δώσει δουλειά στους νέους και θα ξαναζωντανέψει τα χωριά».

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης, και ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης. Την συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Αλαφογιώργος.

Ολόκληρη η ομιλία του Στέλιου Κούλογλου:

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αγαπητέ μου κύριε Κούλογλου πολλά τα λόγια σας, άλλα σωστά άλλα λαθεμένα, και άλλα εκτός πραγματικότητας την οποία δεν θέλετε ούτε να τη δείτε στην ιστορική της εξέλιξη. Αρχικά η πτώ-χευση της χώρας δεν ήρθε από τα έργα της εκτροπής του Αχελώου που δεν ολοκληρώθηκαν για τους γνωστούς λόγους αλλά κατά κύριο λόγο η πτώχευση ήρθε από την αναποτελεσματικό-τητα του σαθρού πολιτικού συστήματος το οποίο αποδεικνύετε παντελώς αδύναμο να χαράξει πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης οι οποίες να αποδίδουν οφέλη και ευημερία στον Ελληνικό Λαό, αλλά αποδείχθηκε και αποδεικνύεται ακόμη και σήμερα, σημαντικά ικανό να σπαταλάει επί σειρά δεκαετιών, τόσο τους Ευρωπαϊκούς αλλά και τους Εθνικούς πόρους σε εντελώς ανώφελα έργα. Το θέμα αυτό πρέπει κάποια στιγμή να αναλυθεί δεόντως.
    Αλλά μιας και μιλάμε για περιφερειακή συνοχή, περιφερειακή ισομερή ανάπτυξη, κλπ ποια είναι η θέση σας στο ζήτημα που προκύπτει ανάμεσα σε δύο περιφέρειες ως προς τη διαχείριση των υδάτινων πόρων; Νομίζω ότι σας είναι γνωστή η διαμάχη σε ότι αφορά το ζήτημα της εκτροπής του άνω ρου του Αχελώου κατά την εποχή της επάρκειας των υδάτινων πόρων του, το αποτέλεσμα όμως μέχρι σήμερα είναι όχι μόνο τα νερά του Αχελώου να χύνονται στη θάλασσα του Ιονίου, αλλά και τα νερά των αδελφών κατά το μύθο ποταμών του της θεσσαλικής λεκάνης, αρχής γενομένης από τον Πορταϊκό -παραπόταμο του Πηνειού- να χύνονται στη θάλασσα του Αιγαίου, ενώ στη θεσσαλική πεδιάδα οι γεωτρήσεις έχουν φτάσει σε ανεπίτρεπτα βάθη.
    Ειλικρινώς θα ήθελα την απάντηση σας για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου για το ζήτημα αυτό, δεδομένης δε και της επερχόμενης κλιματικής αλλαγής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης