"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Κούλογλου: Ο Τσίπρας προωθεί την ειρήνη στα Βαλκάνια, ο Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας «προωθεί την ειρήνη στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Μητσοτάκης το έβαλε στα πόδια», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου αναφερόμενος στην πορεία των διαπραγματεύσεων για το «Μακεδονικό», μιλώντας στο κανάλι «Ε» και στην Αμαλία Κάτζου.

24025791917_130d9b6274_k

«Είναι λυπηρό ότι η Νέα Δημοκρατία μετά από συνεχείς αλλαγές θέσεων κατέληξε στο ότι δεν θα συμμετάσχει σε καμία διαδικασία, παρότι η γραμμή της κυβέρνησης είναι η σύνθετη ονομασία, την οποία είχαν υιοθετήσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ κατ” εξακολούθηση», εξήγησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, και προσέθεσε πως σε κάθε περίπτωση «η κυβέρνηση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης ψάχνοντας ψήφους στην άκρα δεξιά αποχώρησε από την όποια διαδικασία και έτσι δεν πάμε σε μια λύση-αποτέλεσμα πανεθνικής και συναινετικής προσπάθειας. Όμως είναι προς όφελος της χώρας η λύση του προβλήματος. Αυτή την στιγμή ο Τσίπρας επιδιώκει την ειρήνη στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Μητσοτάκης το έχει βάλει στα πόδια».

Απαντώντας, δε, σε δηλώσεις του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, που αιτιολόγησε την στάση της Νέας Δημοκρατίας ως ότι κρίνει σημαντικότερη την συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΔΓΜ από την ονοματοδοσία, ο Στέλιος Κούλογλου τόνισε πως «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει. Από το 1992-3 φωνάζετε για την ονομασία. Χτίστηκαν πολιτικές καριέρες πάνω σε αυτό το θέμα. Τώρα προτάσσετε την συνταγματική αναθεώρηση;»

Σχετικά με την πορεία της Ελλάδος, ο ευρωβουλευτής Στ. Κούλογλου δήλωσε ότι «το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει σημαντικά στο εξωτερικό. Αυτό φαίνεται στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια από το γεγονός ότι έχουμε πάψει να είμαστε στα δελτία ειδήσεων. Ελπίζω φυσικά να μην ξαναβρεθούμε στους τίτλους με αφορμή το ‘Μακεδονικό’ και αυτό να λυθεί με τρόπο σοβαρό και πατριωτικό, όπως του αρμόζει. Διαφορετικά θα γελάνε μαζί μας όπως το κάνουν 25 χρόνια τώρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης