"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Κράτος και παρακράτος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το «σκάνδαλο των υποκλοπών» όπως χαρακτηρίζεται ήδη από τον ξένο τύπο είναι η πρώτη μεγάλη και πολύ σοβαρή εσωτερική κρίση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όλες οι προηγούμενες με τις οποίες αναμετρήθηκε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα είχαν εξωγενή χαρακτηριστικά. Όχι όμως αυτή.

ΟΙ ξαφνικές παραιτήσεις του πιο έμπιστου ανθρώπου του Πρωθυπουργού στο Μαξίμου και ανιψιού του Γρηγόρη Δημητριάδη και του επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντος  το μεσημέρι της Παρασκευής κλόνισαν συθέμελα το κυβερνητικό σχήμα, αποκαλύπτοντας το πλαίσιο μιας υπόθεσης για την οποία κανείς μέχρι αυτή την ώρα δεν μπορεί να προσδιορίσει ούτε το βάθος, ούτε φυσικά την κατάληξή της.

ΟΙ κυβερνητικοί χειρισμοί από το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι και αυτή την ώρα, στην προσπάθεια να εξηγήσουν το τι ακριβώς έχει συμβεί με τις παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη –αλλά και του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη- μάλλον συσκότισαν την υπόθεση, αναγκάζοντας τον ίδιο τον Πρωθυπουργό να πάρει την υπόθεση πάνω του, ανακοινώνοντας πως θα κάνει δημόσια παρέμβαση αύριο Δευτέρα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν αναγκάζεται από τις παλινωδίες των συνεργατών του να παρέμβει δημόσια. Ήταν υποχρεωμένος από την πρώτη στιγμή που έσκασε η συγκεκριμένη υπόθεση να το πράξει κι αυτό γιατί τα δυο στελέχη που παραιτήθηκαν αγγίζουν προσωπικά τον ίδιο.

Η μεγάλη εικόνα όμως δεν είναι ο Δημητριάδης ή ο Κοντολέων. Είναι οι θέσεις τους. Οι θέσεις στις οποίες αύριο και μεθαύριο θα βρεθούν κάποιοι άλλοι. Η υπόθεση αυτή είναι μια υπόθεση που η κυβέρνηση οφείλει άμεσα και χωρίς κανέναν δισταγμό να αποκαλύψει σε όλο της το εύρος, καθώς οφείλει πρώτα και πάνω απ’ όλα να προστατέψει τους Θεσμούς που εγγυώνται την ίδια τη Δημοκρατία.

ΚΑΝΕΙΣ και για κανέναν λόγο δεν μπορεί ούτε να παίζει με τους Θεσμούς, πολύ δε περισσότερο να αποπειράται να τους διαβάλλει. Κάτι τέτοιο συνιστά ευθεία απειλή εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος, με ότι αυτό συνεπάγεται.

ΤΑ ερωτήματα που προκύπτουν για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολλά και πολλαπλασιάζονται με ευθύνη της κυβέρνησης καθημερινά.

ΩΣΤΟΣΟ κάθε φιλελεύθερος και δημοκρατικός πολίτης δεν μπορεί να αρκεστεί σε τίποτα λιγότερο από την άμεση διαλεύκανση της δυσώδους αυτής υποθέσεως, η οποία μπορεί να καταστεί καταλύτης πολύ αρνητικών εξελίξεων για τη χώρα, σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει απαιτούν ευρύτατη πολιτική συναίνεση.

ΟΙ πολίτες οφείλουν να εμπιστεύονται τη Δικαιοσύνη και αυτή με τη σειρά της οφείλει να κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς και σίγουροι. Το ίδιο και κάθε κρατική υπηρεσία που έχει ως αποστολή της την τήρηση των κανόνων εθνικής ασφάλειας.

Η Ελλάδα του 2022 είναι κράτος και κανείς, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί να την μετατρέψει σε παρακράτος.

ΟΙ καιροί ου μενετοί…

Λευτέρης Παπαστεργίου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Έχω μία καταπληκτική ιδέα!!! Να συσταθεί από την Βουλή την Ελλήνων μια επιτροπή, για να ερευνήσει το θέμα.
    Υ.Γ. Ωραία ιδέα, ε; Τι, δεν είναι;

  2. Να συσταθεί μια 6 μελής επιτροπή,που να αποτελείται απο 4 άτομα και να αποφασίσουν ο Κούλης,η Ντόρα και ο Κυριάκος..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης