Κράτος – “μπακάλης” για τους τρικαλινούς νεφροπαθείς Reviewed by Momizat on . Πώς λειτουργούν οι κονοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων; Καταθέτουν μια ερώτηση. Ετσι, εύκολα λένε ότι έκαναν κάτι για το θέμα. Α Πώς λειτουργούν οι κονοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων; Καταθέτουν μια ερώτηση. Ετσι, εύκολα λένε ότι έκαναν κάτι για το θέμα. Α Rating: 0

Κράτος – “μπακάλης” για τους τρικαλινούς νεφροπαθείς

Κράτος – “μπακάλης” για τους τρικαλινούς νεφροπαθείς

Πώς λειτουργούν οι κονοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι ως προς την αντιμετώπιση προβλημάτων; Καταθέτουν μια ερώτηση. Ετσι, εύκολα λένε ότι έκαναν κάτι για το θέμα. Αρκεί όμως; Είναι η δέουσα ενέργεια; Κοινοβουλευτικώς και ιστορικώς, ναι. Διότι ο υπουργός δεσμεύεται για να απαντήσει, ενώ υπάρχει και το αρχείο, είτε για την ιστορία της υπόθεσης, ανεξαρτήτως κατάληξής της, είτε για την παρουσίαση των παρεμβάσεων του βουλευτή.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν το θέμα επείγει; Μέχρι να ενημερωθεί το γραφείο του υπουργού, να ζητήσει στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία, να εξετάσει ο υπουργός την περίπτωση που συζητείται, να ετοιμαστεί απάντηση, να προγραμματιστεί η συζήτηση στη Βουλή… φέξε μου και γλίστρησα. Το πρόβλημα μπορεί να έχει επιλυθεί αφ’ εαυτού του ή με άλλον τρόπο.

Εν προκειμένω, το πρόβλημα είναι τεράστιο για τους τρικαλινούς νεφροπαθείς. Το υπουργείο Υγείας δεν προκήρυξε θέση νεφρολόγου στη Μονάδα τεχνητού Νεφρού Καρδίτσας. Ετσι, η Μονάδα εδώ και ενάμισι χρόνο είναι κενή ιατρού. Οπότε, τι έκανε το υπουργείο; Αυτό που θα κάνει, εάν συγχωνευτούν τα δύο νοσοκομεία: απέσπασε τον διευθυντή της αντίστοιχης μονάδας των Τρικάλων για τρεις μήνες. Όλα ωραία και καλά! Σκέφτηκαν προφανώς: έχουμε δυο τρεις νεφρολόγους στα Τρίκαλα, δώσε έναν στην Καρδίτσα. Πώς λέμε, έχω τρία πορτοκάλια, πάρε τα δύο να φας κι εσύ; Κάπως έτσι.

Λαϊκισμός; Γιατί, η απόφαση του υπουργείου, είναι σοβαρή;

Είναι σοβαρό το υπουργείο που δεν δίνει χρήματα από τους υπέρογκους φόρους που πληρώνουν και οι ίδιοι οι νεφροπαθείς των δύο νομών, για να προσλάβει έναν γιατρό;

Είναι σοβαρό το υπουργείο, όταν αδιαφορεί επιδεικτικά σε επίλυση αυτού του προβλήματος;

Είναι σοβαρό το υπουργείο, όταν σκέφτεται μπακαλίστικα;

Είναι σοβαρό το υπουργείο, όταν λειτουργεί με εμβαλωματικά μέτρα;

Και, πέρα από όλα αυτά, ερώτηση κατέθεσε για το θέμα και ο Μιχ. Ταμήλος, όπως και ο Γ. Κυρίτσης, πριν λίγες ημέρες. Ο βουλευτής της ΝΔ ζητά να τοποθετηθεί γιατρός στην Καρδίτσα.

Το υπουργείο, μέχρι να απαντήσει, τι έχει να απολογηθεί στους νεφροπαθείς;

Και τι θα γίνει με τα περιβόητα σχέδια για συγχωνεύσεις; Ορίστε τα αποτελέσματα, πριν καν εφαρμοστούν…

Θανάσης Μιχαλάκης

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή