Κρίσιμες εκλογές για τους μηχανικούς Reviewed by Momizat on . Πάντα είχαν σημασία οι εκλογές των μηχανικών. Είτε επειδή το ΤΕΕ είναι θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας, είτε επειδή οι μηχανικοί είχαν ρόλο στα κόμματα, ως βου Πάντα είχαν σημασία οι εκλογές των μηχανικών. Είτε επειδή το ΤΕΕ είναι θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας, είτε επειδή οι μηχανικοί είχαν ρόλο στα κόμματα, ως βου Rating: 0

Κρίσιμες εκλογές για τους μηχανικούς

Κρίσιμες εκλογές για τους μηχανικούς

Πάντα είχαν σημασία οι εκλογές των μηχανικών. Είτε επειδή το ΤΕΕ είναι θεσμικός σύμβουλος της Πολιτείας, είτε επειδή οι μηχανικοί είχαν ρόλο στα κόμματα, ως βουλευτές, πολιτευτές, υποψήφιοι και γενικώς, ως γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα. Μέχρι τώρα, στο ΤΕΕ ΚΔ Θεσσαλίας, η ΔΚΜ (ΝΔ) κέρδιζε σχεδόν άνετα τις εκλογές και πολλά στελέχη της βρέθηκα στον πολιτικό ή αυτοδιοικητικό στίβο. Τώρα όμως, τα δεδομένα δεν είναι ίδια με τις εκλογές προ τριετίας, το 2010. Η επέλαση των μνημονίων άφησε πολλούς άνεργους μηχανικούς και έχει σημασία, πώς αυτο θα εκφραστεί στις κάλπες. Από αυτές, θα αναδειχθούν τα νέα όργανα διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος-τοπικά και κεντρικά – για την επόμενη τριετία. Οι κλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013.

Στο Τμήμα του ΤΕΕ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 3.800 μηχανικοί όλων των ειδικοτήτων .

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ. Στη Λάρισα θα λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στα γραφεία του ΤΕΕ (Καλλιθέας & Τζαβέλα) ενώ στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα στις Διευθύνσεις Τεχνικών Υπηρεσιών των Νομαρχιών.

Από τις εκλογές θα αναδειχθούν η 60μελής Αντιπροσωπεία του Τμήματος και το 5μελές Πειθαρχικό Συμβούλιο. O αριθμός των μελών της Αντιπροσωπείας κατανέμεται μεταξύ των Νομών της περιοχής του Τμήματος ως εξής: Ν. Λάρισας 34, Ν. Καρδίτσας 11 και  Ν. Τρικάλων 15 μέλη.

Επίσης οι μηχανικοί θα ψηφίσουν και για την Κεντρική Αντιπροσωπεία, το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο και τις Επιστημονικές Επιτροπές του ΤΕΕ. Από τα 155 μέλη της Κεντρικής Αντιπροσωπείας, τα 6 θα εκλεγούν από το Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας του ΤΕΕ.

Μέλη του τοπικού Τμήματος που θα βρεθούν την ημέρα των εκλογών και θα ψηφίσουν σε εκλογικό τμήμα εκτός των ορίων των Νομών ευθύνης του Τμήματος, θα ψηφίσουν μόνο για τα Κεντρικά Όργανα του ΤΕΕ.

Υποψηφιότητες για τις εκλογές υποβάλλονται στα γραφεία του ΤΕΕ μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

 

Αφήστε το σχόλιο σας