Κρατική αδιαφορία για τα Κέντρα Πρόληψης στη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Δε θα περάσει μέρα που δεν θα έχουμε είδηση για διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια δενδρυλλίων, χασίς….και πάει λέγοντας. Η χρήση και η διακίνηση ναρκωτικών είνα Δε θα περάσει μέρα που δεν θα έχουμε είδηση για διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια δενδρυλλίων, χασίς….και πάει λέγοντας. Η χρήση και η διακίνηση ναρκωτικών είνα Rating: 0

Κρατική αδιαφορία για τα Κέντρα Πρόληψης στη Θεσσαλία

Κρατική αδιαφορία για τα Κέντρα Πρόληψης στη Θεσσαλία

Δε θα περάσει μέρα που δεν θα έχουμε είδηση για διακίνηση ναρκωτικών, καλλιέργεια δενδρυλλίων, χασίς….και πάει λέγοντας. Η χρήση και η διακίνηση ναρκωτικών είναι μια μάστιγα που ταλανίζει τον τόπο εδώ και χρόνια με αυξητικές τάσεις. Βασικά θύματα τα παιδιά, οι έφηβοι, οι νέοι…

Αφορμή μάς έδωσαν τα τελευταία γεγονότα στο Νομό μας για να αναζητήσουμε τι κάνει το Κράτος προκειμένου να στηρίξει, ως αντιστάθμισμα, τις δομές και τους φορείς που ασχολούνται με την πρόληψη απέναντι στις εξαρτήσεις.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα του ρεπορτάζ: Τα Κέντρα Πρόληψης στους τέσσερις Θεσσαλικούς Νομούς, επαιτούν για να πληρώνουν τα λειτουργικά τους έξοδα! Η χρηματοδότηση από τον ΟΚΑΝΑ, βάσει του κρατικού προϋπολογισμού, είναι τέτοια που δεν επαρκεί για το άνοιγμά τους στην κοινωνία.

Παλεύουν να στηρίξουν την κοινωνία με τη βοήθεια των κοινωνικών επιστημόνων και των στελεχών τους, οι οποίοι τελούν υπό καθεστώς ανασφάλειας, καθώς είναι έντονες οι φημολογίες περί κατάργησης τους ή συγχώνευσης τους, ή εν πάση περιπτώσει τίποτα τέτοιο δεν διαψεύδεται!

Η Θεσσαλία διαθέτει 4 Κέντρα πρόληψης, ένα σε κάθε Νομό, και καθίσταται επιτακτική ανάγκη, η ενδυνάμωση του έργου τους και η οικονομική τους στήριξη για να συνεχίσουν το τόσο αναγκαίο λειτούργημά τους. Ας στηρίξει επιτέλους η Πολιτεία θεσμούς που συσχετίζονται με την ίδια τη ζωή!

 

Αφήστε το σχόλιο σας