"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Κραυγή αγωνίας από τους νεφροπαθείς της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κραυγή αγωνίας βγάζουν οι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς για το Γολγοθά που βιώνουν στο νοσοκομείο Τρικάλων .  Παλαιά μηχανήματα και ελείψεις ιατρών στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καταγγέλλουν στην trikkipress ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Συλλόγου Νεφροπαθών Τρικάλων Παναγιώτης  Βουτσελάς  και Γιώργος Γκάνιας . Θα πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες νοσηλείας στη  Μονάδα Τεχνητού Νεφρού η οποία – όπως αναφέρουν – λειτουργεί χάρις στην “αυτοθυσία των δύο γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού”. Μας είχαν υποσχεθεί μηχανήματα των οποίων η τύχη μέχρι σήμερα αγνοείται ανέφεραν οι εκπρόσωποι των νεφροπαθών.  Η αιμοκάθαρση είναι απαραίτητη για να μείνουν στη ζωή αυτοί οι άνθρωποι. Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου είναι μια βαρύτατη, μη αναστρέψιμη χρόνια πάθηση που προϋποθέτει εφ’ όρου ζωής υποκατάσταση της νεφρικής λειτουργίας των πασχόντων προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή.

Καιρός να δώσει επιτέλους λύση στο θέμα αυτό η διοίκηση του Νοσοκομείου

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι σωστό και σύμφωνο με τους κανόνες δεοντολογίας να δημοσιεύεται το όνομα του συντάκτη του άρθρου ώστε να μπορεί να κριθεί και η αξιοπιστία των αναγραφομένων. Το ερώτημα είναι απο πού έρχεται αυτή η κραυγή αγωνίας, απο τους εικονιζόμενους οι οποίοι δεν κάνουν αιμοκάθαρση στη συγκεκριμένη μονάδα, από κάποιον ασθενή της μονάδας ή το συντάκτη του άρθρου? Ας είμαστε λίγο προσεκτικοί όταν γράφουμε τέτοιες κρίσεις οι οποίες πρέπει να στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα καθώς επηρεάζουν την ψυχολογία αυτών των ασθενών και ίσως εκ του πονηρού προσπαθούν να τους οδηγήσουν αλλού.

  2. Άξια η δουλειά του συντάκτη του άρθρου, η οποία μοιάζει ως προτροπή για μετάβαση των αιμοκαθαιρόμενων προς την ιδιωτική μονάδα, την οποία εξάλλου διαφήμιζε επί μακρόν! Το δημόσιο νοσοκομείο στηρίζει την δημόσια υγεία και όχι ο ιδιωτικός τομέας. Και είναι αλήθεια ότι ο νέος Διοικητής, προς τιμήν του, στήριξε την Μονάδα Νεφρού, σε αντίθεση με τους προηγούμενους Διοικητές.

  3. Βαλτε και κανένα επίθετο Κωνσταντίνε και Αθανάσιε….
    Τουλάχιστον να γνωρίζουμε τα παπαγαλακια του Διοικητή του ΓΝΤ κυρίου Παρθενη.

    • Εγώ γράφω το όνομά μου και το email είναι διαθέσιμο στο site. Εσύ με το όλα στο φως τι εκπροσωπείς; Δεν μένω στο νομό Τρικάλων έχω όμως συγγενή πρώτου βαθμού στη συγκεκριμένη Μονάδα Νεφρού πολλά χρόνια και ξέρω καλά τι συμβαίνει. Δεν γνωρίζω τον Διοικητή του Νοσοκομείου, ούτε και κανένα άλλο εκεί μέσα. Γνωρίζω μόνο τον δικό μου άνθρωπο. Δημοσιεύματα του τύπου κραυγή αγωνίας δεν τα δέχομαι όταν είναι αυθαίρετα. Συμφωνώ ότι πάσχει όλο το σύστημα υγείας αλλά ειδικά η συγκεκριμένη μονάδα είναι σε εξαιρετική κατάσταση σε σύγκριση με άλλες μονάδες στην επικράτεια που τυχαίνει να γνωρίζω και δεν είμαι γιατρός. Μπορείς να έχεις όποια γνώμη θέλεις δικαίωμά σου, δεν έβρισα κανένα και αν νομίζεις ότι επιθυμείς να με γνωρίσεις είμαι στη διάθεσή σου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης