"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

8.8 C
Trikala

Κραυγή αγωνίας και οργής από τους πλημμυροπαθείς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για μία ακόμη φορά κοινοποιήθηκαν και αναρτήθηκαν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των πλημμυροπαθών.

Τι άλλο να κάνει κι αυτός ο κόσμος απέναντι σε ένα κράτος προχειρότητας και αναλγησίας που υποσχέθηκε άμεση στήριξη…

Δημοσιοποιούν κραυγές αγωνίας, ζητώντας άμεσες λύσεις σε μια σειρά αιτημάτων που αφορούν την οικιστική τους αποκατάσταση (180 άτομα μένουν στη δομή στο Κουτσόχερο και περίπου άλλα 200 έχουν διασκορπιστεί στις γύρω περιοχές), τις αποζημιώσεις (για σπίτια, καλλιέργειες, ζώα, για τα χαμένα στη λάσπη κτήματα, για τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους), το επίδομα ενοικίου και την ενημέρωσή τους για ένα σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Κοινοποιούν την αγανάκτησή τους για την επόμενη μέρα, γιατί αισθάνονται ότι παλεύουν μόνοι τους με το τέρας και τους κανόνες της γραφειοκρατίας, βρίσκοντας συνεχώς εμπόδια σε κάθε βήμα που κάνουν για να πάρουν τις ζωές τους πίσω.

Ζωή σε δομές και σε κοντείνερ, κατεστραμμένες και χαμένες περιουσίες, καθημερινότητα δίπλα στη λάσπη, κι ο χειμώνας είναι εδώ με χιόνια, κρύο και δύσκολες συνθήκες.

Κι απ΄ ότι φαίνεται όσο ο καιρός περνάει η ταλαιπωρία δυστυχώς μεγαλώνει.

Τα παραπάνω ζητήματα είναι μέγιστης προτεραιότητας και επιβάλλεται η άμεση επίλυσή τους με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και υλοποιήσιμες προτάσεις.

Ο Πρωθυπουργός σε μια επίσκεψή του παλιότερα, σε περιοχή αμέσως μετά από σεισμό δήλωσε ότι «μέσα από τις φυσικές καταστροφές γεννιούνται ευκαιρίες».

Αυτές τις ευκαιρίες θέλουμε να δούμε με αποδείξεις και άμεσα…!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης