Κρουαζιέρα ΔΕΝ θα σε πάω… – του Κώστα Κωστούλα Reviewed by Momizat on . Όταν αποφασίσαμε να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, νομίζαμε ότι δεν θα έχει συνέπειες. Δυστυχώς τα νησιά μας δεν είναι πια για διακοπές, καθώς αποτελούν το π Όταν αποφασίσαμε να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, νομίζαμε ότι δεν θα έχει συνέπειες. Δυστυχώς τα νησιά μας δεν είναι πια για διακοπές, καθώς αποτελούν το π Rating: 0

Κρουαζιέρα ΔΕΝ θα σε πάω… – του Κώστα Κωστούλα

Κρουαζιέρα ΔΕΝ θα σε πάω… – του Κώστα Κωστούλα

Όταν αποφασίσαμε να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης, νομίζαμε ότι δεν θα έχει συνέπειες. Δυστυχώς τα νησιά μας δεν είναι πια για διακοπές, καθώς αποτελούν το παραγόμενο προϊόν που εξάγει η χώρα.

Παράξενο αλλά οι ελληνικές διακοπές σταμάτησαν να απευθύνονται στον κάθε Έλληνα πολίτη.

Για τον περισσότερο κόσμο φέτος δεν υπάρχουν επιλογές για διακοπές. Η μετάβαση και μόνο σε ένα νησί με ακτοπλοϊκά είναι απαγορευτική και οι υποδομές πανάκριβες για τον μέσο εργαζόμενο.

Υπάρχει όμως θέμα όταν οι νησιωτικοί μας προορισμοί είναι στην ουσία απλησίαστοι.

Είναι άλλο να αδυνατείς να κάνεις διακοπές στη Σαντορίνη και την Μύκονο και άλλο να μην μπορείς να ταξιδέψεις στη Λίμνο, τη Σάμο, τη Χίο για παράδειγμα. Υπήρχαν άπειρες άλλες επιλογές και καλύτερες πολλές φορές από τα γνωστά τουριστικά θέρετρα.

Στο παρελθόν ήταν ευκολότερο να ταξιδέψεις στα Ελληνικά νησιά. Είναι λογικό να θεωρούμε σήμερα ότι η ποιότητα της ζωής μας έχει υποβαθμιστεί.

Η κοινωνική συνοχή διαρρηγνύεται. Το χάσμα μεγαλώνει. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις. Το πλιάτσικο συνεχίζεται.

Κώστας Κωστούλας

Σχόλια (2)

  • TRIKALINOS

    O λαός ψήφιζε σοσιαλισμο κ λαική δεξιά μεταπολιτευτικά για διορισμούς, επιδόματα κ πρόωρες συντάξεις, αντί για επενδύσεις καθώς κ συνδικαλιστες που έκλειναν τα εργοστάσια. Οπότε διάλεξε να γίνει “γκαρσόνια της ΕΕ”…

    Απάντηση
  • ΤΖΩΝ

    Ευχαριστουμε που θα περάσουμε το καλοκαίρι στο καυτό τρικαλο. Μπάνια στον ΚΟΥΜΕΡΚΗ!!!!

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή