Κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου στο δήμο Λάρισας! – Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Reviewed by Momizat on . Μία δυσάρεστη έκτακτη εξέλιξη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος Λαρισαίων κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Καλογιάννης μόλις είχ Μία δυσάρεστη έκτακτη εξέλιξη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος Λαρισαίων κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Καλογιάννης μόλις είχ Rating: 0

Κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου στο δήμο Λάρισας! – Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου στο δήμο Λάρισας! – Νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο

Μία δυσάρεστη έκτακτη εξέλιξη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο δήμαρχος Λαρισαίων κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Καλογιάννης μόλις είχε ενημερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ πως εξακριβώθηκε στην περιοχή του δήμου κρούσμα του ιού του δυτικού Νείλου.

Το περιστατικό νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας όπως επιβεβαίωσε ο διοικητής του κ. Νάνος, ενώ μέχρι στιγμής είναι άγνωστη η κατάσταση της υγείας του.

Άμεσα ο κ. Καλογιάννης αποχώρησε από την αίθουσα της συνεδρίασης και αυτή την ώρα βρίσκεται σε κλειστή σύσκεψη στο γραφείο του, με τα στελέχη της διεύθυνσης δημόσιας υγείας ώστε να εξεταστεί η λήψη μέτρων.

Ο κ. Καλογιάννης προέτρεψε τους πολίτες να μην ανησυχούν αλλά να είναι προσεκτικοί.

Όπως προκύπτει από την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 32 νέα κρούσματα και πέντε άνθρωποι κατέληξαν λόγω επιπλοκών από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου.

Σήμερα, 26 άνθρωποι παραμένουν σε διάφορα νοσοκομεία για να αντιμετωπίσουν τις επιπλοκές της λοίμωξης (εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα), με τους 11 από αυτούς να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συνολικά, οι ειδικοί έχουν καταγράψει από τον περασμένο Μάιο 234 κρούσματα σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων περίπου τα μισά στην Αττική, και 27 θανάτους. Ο νεότερος ηλικιακά ασθενής είναι 10 χρόνων και ο μεγαλύτερος 94.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή