Κρυμμένες ομορφιές του Ασπροποτάμου Reviewed by Momizat on . Η ομορφιά των βουνών μας είναι ανεξάντλητη και είναι πραγματικά εντυπωσιακό κάθε τόσο να ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα καλά κριμένα από το βλέμμα των πολλών! Η ομορφιά των βουνών μας είναι ανεξάντλητη και είναι πραγματικά εντυπωσιακό κάθε τόσο να ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα καλά κριμένα από το βλέμμα των πολλών! Rating: 0

Κρυμμένες ομορφιές του Ασπροποτάμου

Κρυμμένες ομορφιές του Ασπροποτάμου

Η ομορφιά των βουνών μας είναι ανεξάντλητη και είναι πραγματικά εντυπωσιακό κάθε τόσο να ανακαλύπτεις καινούρια πράγματα καλά κριμένα από το βλέμμα των πολλών! Για άλλη μια φορά λοιπόν η διαμονή στο Γαρδίκι της μέρες του Αυγούστου μας έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε μια σειρά εξορμήσεις που βέβαια δεν τελείωσαν ακόμη.
Σίγουρα ψηλά και πρώτη στη λίστα των καλοκαιριών αποδράσεων είναι η διάσχιση της Κακαρδίτσας με αφετηρία το Γαρδίκι και τερματισμό την Αγ. Παρασκεύη (Τζούρτζια). Ένα δεκαπεντάωρο οδοιπορικό που εκτός από κούραση μας γέμισε μοναδικές εικόνες ανάμεσα σε αυτές και της αναπάντεχης συνάντησης με αρκούδα.

aspropotamos

Την όμορφη αυτή πεζοπορία ακολούθησαν ποδηλατικές περιπλανήσεις στους απαιτητικούς χωματόδρομους της περιοχής με πιο ενδιαφέρουσα την κυκλική διαδρομή στην Κακαρδίτσα στην πλευρά της Τζιούρτζιας με πέρασμα στα 1900μ..
Το δεκαπενταύγουστο αναγκαστική ανάπαυλα για να περιπλανηθούμε στα μονοπάτια της παράδοσης με τους ήχους του κλαρίνου και συνεχίζουμε.
Η τελευταία εξόρμηση αυτού του κύκλου ήταν ένα όμορφο 4ωρο περπάτημα-διάσχιση ποταμού προς στις πηγές του Μουτσαρήτικου ρέματος. Λίγο μετά το χωριό Αθαμανία (Μουτσιάρα), συναντάμε το ρέμα. Στο σημείο που ο δρόμος συναντά το ποτάμι αφήνουμε το αυτοκίνητο και κινούμαστε πλέον μέσα στην όχθη του ποταμού, αντίθετα στο ρεύμα. Το άγριο τοπίο που δημιουργούν οι κατολισθήσεις σύντομα διαδέχεται ένα εντυπωσιακό, στενό φαράγγι που προκαλεί δέος. Μέχρι να φτάσουμε στο μεγάλο καταρράκτη όπου αναγκαστικά σταματάει η πεζοπορία μας έχουμε ήδη περάσει από 2-3 μικρότερους που ξεπηδούν μέσα από την έντονη βλάστηση.
έπεται και 2ος κύκλος!

Β. Σιδέρης

aspropotamos2

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή