Κυβέρνηση της Αριστεράς: Πού θα βρεθούν τα λεφτά; Reviewed by Momizat on . Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι  ROSSONERO διοργανώνει Πολιτική Εκδήλωση – Συζήτηση την Πέμπτη  6 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. με θέμα: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Το Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι  ROSSONERO διοργανώνει Πολιτική Εκδήλωση – Συζήτηση την Πέμπτη  6 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. με θέμα: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Rating: 0

Κυβέρνηση της Αριστεράς: Πού θα βρεθούν τα λεφτά;

Κυβέρνηση της Αριστεράς: Πού θα βρεθούν τα λεφτά;

afisarΤο Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι  ROSSONERO διοργανώνει Πολιτική Εκδήλωση – Συζήτηση την Πέμπτη  6 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ. με θέμα:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ;

Με ποιους πόρους ;

Ποιες αναδιαρθρώσεις στην Οικονομία και την Παραγωγή ;

 

Οι  ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΣΚΟΣ, Οικονομολόγος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και  ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ, Δημοσιογράφος – Οικονομολόγος (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) συζητούν μεταξύ τους -και με το κοινό-  ζητήματα όπως :

 • Τι σημαίνουν, συγκεκριμένα,
  • η κατάργηση των μνημονίων ;
  • το πάγωμα / η άρνηση πληρωμής / η διαγραφή του χρέους ;
  • η αναδιαπραγμάτευση του δανεισμού ;
 • Είναι δυνατόν
  • να επιβληθεί η φορολόγηση των πλουσίων ;
  • να εθνικοποιηθούν οι χρεωκοπημένες τράπεζες ;
  • να κοινωνικοποιηθούν οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας ;
  • να εξασφαλιστεί η διατροφική ανεξαρτησία της χώρας ;

 

Συντονίζει ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Οικονομολόγος, μέλος του ROSSONERO.

 

Οι εισηγητές

 

Ο Χρήστος Λάσκος γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1961. Εργάζεται ως καθηγητής στο 5ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Είναι πτυχιούχος Φυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Συστηματική Φιλοσοφία και Διδακτορικού Διπλώματος στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης του ΑΠΘ.

Αρθρογραφεί στην Αυγή και την Εποχή και είναι μέλος της Σύνταξης του Εντός Εποχής.

Από το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς έχει εκδοθεί το 2010 η εργασία του «Η μαρξιστική συζήτηση για την παρούσα κρίση», ενώ, το 2011 κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις ΚΨΜ, το βιβλίο «Χωρίς Επιστροφή –Καπιταλιστικές κρίσεις, Κοινωνικές ανάγκες, Σοσιαλισμός» σε συνεργασία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το 2012, από τις ίδιες εκδόσεις, το «22 Πράγματα που μας λένε για την ελληνική κρίση και δεν είναι έτσι». Τον Σεπτέμβριο του 2013 εκδόθηκε στα αγγλικά, και πάλι σε συνεργασία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, από τις εκδόσεις Pluto Press, το «Crucible of Resistance –Greece, the Eurozone and the World Economic Crisis»

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Λεωνίδας Βατικιώτης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1968.

Σπούδασε στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και είναι διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Η διδακτορική του διατριβή αφορούσε την παγκόσμια οικονομία κι ειδικότερα τις αιτίες της οικονομικής κρίσης του 1970.

Διδάσκει Πολιτική Οικονομία στο Varna Free University of Cyprus.

Γράφει στην εφημερίδα Πριν και στα περιοδικά Επίκαιρα, Unfollow και Nexus. Είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Ουτοπία.

Συμμετέχοντας στην ομάδα Infowar επιμελήθηκε επιστημονικά τα ανεξάρτητα ντοκιμαντέρ των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη, Debtocracy και Catastroika. Το 2013 είχε την επιστημονική ευθύνη στην ταινία του Σπύρου Τέσκου Χαραγμένες Ζωές.

Συνεισφορές του περιλαμβάνονται στα βιβλία: Ο χάρτης της κρίσης, το τέλος της αυταπάτης (2010, εκδ. Τόπος), Debtocracy – Χρεοκρατία, (2011, εκδ. A.A. Λιβάνη), Ρήξη; Διέξοδος από την κρίση της ευρωζώνης (2012, εκδ. Α.Α. Λιβάνη), Ευρώ ή δραχμή, Σχέδιο Β’ (2013, εκδ. Κοροντζή), Κυβέρνηση της Αριστεράς: Δρόμος για το μέλλον ή παρένθεση; (2013, εκδ. Τόπος), Crisis in the eurozone (2012, Verso) και Immiseration capitalism and education: Austerity, resistance and revolt (2013, Institute for education policy studies).

Είναι στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή