Κυνηγούν επισήμως τους κομμουνιστές στην Ουκρανία! Reviewed by Momizat on . Η ουκρανική βουλή υπερψήφισε χθες κατά πλειοψηφία -232 υπέρ σε σύνολο 250 παρόντων- τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας Η ουκρανική βουλή υπερψήφισε χθες κατά πλειοψηφία -232 υπέρ σε σύνολο 250 παρόντων- τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας Rating: 0

Κυνηγούν επισήμως τους κομμουνιστές στην Ουκρανία!

Κυνηγούν επισήμως τους κομμουνιστές στην Ουκρανία!
Η ουκρανική βουλή υπερψήφισε χθες κατά πλειοψηφία -232 υπέρ σε σύνολο 250 παρόντων- τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, με τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιάτσενιουκ να απαιτεί να ελεγχθούν όλα τα κόμματα που απειλούν την εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας. Με την εξέλιξη αυτή συνεχίζονται και επεκτείνονται οι αντικομμουνιστικές διώξεις από τις αντιδραστικές δυνάμεις που αναρριχήθηκαν στην εξουσία στο Κίεβο.

 

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές της Ουκρανίας
Σε ανακοίνωσή του για τα νέα κρούσματα αντικομμουνισμού στην Ουκρανία, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

“Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή απαράδεκτη απόφαση του ουκρανικού κοινοβουλίου να διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, όπως και την έναρξη δίκης για την απαγόρευσή του.

Η απόφαση αυτή, όχι τυχαία, λήφθηκε ταυτόχρονα με την απόφαση επιστράτευσης, μέσα σ’ ένα κλίμα εθνικιστικής υστερίας, για τη συνέχιση της ένοπλης εκστρατείας στα ανατολικά, που ήδη έχει προκαλέσει στο λαό της Ουκρανίας μεγάλα δεινά.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως τα αντιλαϊκά μέτρα βαδίζουν χέρι – χέρι με τον εθνικισμό κι αντικομμουνισμό.

Οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού στην Ουκρανία, που αναρριχήθηκαν στην κυβερνητική εξουσία με πραξικοπηματικό τρόπο, έχοντας τη στήριξη ντόπιων ισχυρών επιχειρηματικών συμφερόντων και των ξένων δυνάμεων των ΗΠΑ και της ΕΕ, προχωρούν στο παραπέρα αιματοκύλισμα του λαού και στην εξαφάνιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Η επιδίωξη απαγόρευσης του ΚΚ Ουκρανίας, η ποινικοποίηση της δράσης των κομμουνιστών είναι μια ενέργεια που στρέφεται ενάντια σε όλο τον εργαζόμενο λαό.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας με το ΚΚ και όλους τους κομμουνιστές της Ουκρανίας!

Ο αντικομμουνισμός δεν θα περάσει!

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!”

Πηγή 902.gr, avgi.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή