Κόλαση στα Σκόπια: Διαδηλώσεις, ξύλο και τραυματισμοί για τη συμφωνία (Videos) Reviewed by Momizat on . Χάος επικράτησε στα Σκόπια, όταν εκατοντάδες εθνικιστές της χώρας συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή, στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά τη Χάος επικράτησε στα Σκόπια, όταν εκατοντάδες εθνικιστές της χώρας συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή, στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά τη Rating: 0

Κόλαση στα Σκόπια: Διαδηλώσεις, ξύλο και τραυματισμοί για τη συμφωνία (Videos)

Κόλαση στα Σκόπια: Διαδηλώσεις, ξύλο και τραυματισμοί για τη συμφωνία (Videos)

Χάος επικράτησε στα Σκόπια, όταν εκατοντάδες εθνικιστές της χώρας συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή, στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, προκειμένου να διαδηλώσουν κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για το ονοματολογικό της χώρας.

Παρακινημένοι από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εναντιώνονται στη σύμφωνία, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο, φωνάζοντας συνθήματα όπως «δεν παραδίδουμε το όνομά μας», ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί από νωρίς.

Τελικά, η έκρηξη ήλθε όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εισβάλει στη Βουλή, οπότε και άρχισαν οι συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, με τους διαδηλωτές να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χημικά.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, από τα επεισόδια τραυματίστηκαν επτά αστυνομικοί, ενώ υπό κράτηση τέθηκαν 25 από τους διαδηλωτές. Δύο γυναίκες που επίσης συμμετείχαν στο συλλαλητήριο τραυματίστηκαν ελαφρά και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Πληροφορίες: Radio Free Europe

 

Αφήστε το σχόλιο σας