"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Κόλπο Θεσσαλών με τις… δωρεές σε εκκλησίες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μερικοί είναι όντως αθεόφοβοι. Μπροστά στην Εφορία, μηχανεύονται τρόπους, ώστε να μπορέσουν να γλιτώσουν ποσά. Ποιος ξέρει, πόσα δήλωναν, για να προσπαθήσουν να μειώουν αυτά τα ποσά;
Πάντως, σύμφωνα με την Περιφερε9ακή Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος Θεσσαλίας (δηλαδή το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας), 162 Θεσσαλοί έκαναν κόλπο με δωρεές σε Ιερούς Ναούς.  Τι έκαναν; Συμπεριέλαβαν στις φορολογικές τους δηλώσεις εικονικές – πλαστές αποδείξεις είσπραξης ποσών δωρεών προς Ιερούς Ναούς, προκειμένου να τύχουν μείωσης της φορολογίας.
Πήγαινε ο έξυπνος ο Θεσσαλός έφτιαχνε μια απλή απόδειξη ότι δώρισε ένα ποσό σε μια εκκλησία, την έβαζε στη φορολογική δήλωση και έπαιρν την προβλεπόμενη φοροαπαλλαγή. Ελα όμως που κάποια στιγμή γίνονται και έλεγχοι ή κάποιος αντιλαμβάνεται το κόλπο;
Ερχεται το ΣΔΟΕ και σε ρωτάει: ποιος είναι ο Ιερός Ναός Αγίου Παφνουτίου του εκ Βαβυλωνίας, του θαυματουργού, της ενορίας πέρα-δώθε Παναγιάς; Μεγάλη η Χάρη του, λες εσύ, αλλά όταν σου λένε ότι τέτοιος Αγιος δεν υπάρχει ούτε στη φαντασία του Πατριάρχη και όταν δεν μπορείς να δείξεις ούτε καν πού βρίσκεται η εκκλησία, ε, το προστιματάκι σου θα το φας. Κι ας είναι για…. “ιερό” σκοπό οι πλαστές και εικονικές αποδείξεις, που ανήλθαν στο  ποσό των 610.65 ευρώ.
Αμα βάλουμε σ’ αυτά και 662.115,00 ευρώ από τρεις αγρότες του ειδικού καθεστώτος που έλαβαν εικονικά φορολογικά στοιχεία για παράνομη επιστροφή Φ.Π.Α., δένει το “γλυκό” στη Θεσσαλία.
Οπου, όμως, όπως αναφέρει η Καθημερινή, δεν έχουμε τόσο μεγάλες και κραυγαλέες περιπτώσεις απάτης στην Εφορία και φοροδιαφυγής, όσο σε άλλες περιοχές της χώρας. Ισως να βοηθά το Πνεύμα το Αγιο και κάνουμε απάτες μόνο με ναούς….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης