Κόμμα ΣΟΔΗΑ με σήμα το στάχυ προτείνει ο Πανούσης Reviewed by Momizat on . Ένα άρθρο που προκαλεί έκπληξη δημοσιεύει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, στην Εφημερίδα των Συντακτών προτείνοντας τη γέννηση ενός νέου αριστερού κόμμ Ένα άρθρο που προκαλεί έκπληξη δημοσιεύει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, στην Εφημερίδα των Συντακτών προτείνοντας τη γέννηση ενός νέου αριστερού κόμμ Rating: 0

Κόμμα ΣΟΔΗΑ με σήμα το στάχυ προτείνει ο Πανούσης

Κόμμα ΣΟΔΗΑ με σήμα το στάχυ προτείνει ο Πανούσης

Ένα άρθρο που προκαλεί έκπληξη δημοσιεύει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γιάννης Πανούσης, στην Εφημερίδα των Συντακτών προτείνοντας τη γέννηση ενός νέου αριστερού κόμματος με το όνομα ΣΟΔΗΑ (Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά) και με έμβλημα ένα δεμάτι στάχυα.

Αναφέρει ότι “η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα και σ’ αυτήν τη διαδικασία, υπεύθυνα, αυτόνομα και με καθαρή στρατηγική”, ενώ όσον αφορά τον ηγέτη προτείνει είτε προσωρινή τριμελή επιτροπή νέων προσώπων, είτε μεταβατικό πρόεδρο, για να δρομολογήσει τις εξελίξεις.

“Τα υπόλοιπα θα τα κρίνει η διερευνημένη βάση της ΣΟΔΗΑ, η οποία δεν θα περιλαμβάνει μόνο μέλη, αλλά και φίλους και κυρίως δίκτυα ελεύθερης έκφρασης για όσους θέλουν να διατυπώνουν τη γνώμη τους σε κρίσιμα θέματα” αναφέρει.

Ως προς τα ιδεώδη του κόμματος σημειώνει πως “δεν έχουμε καμία σχέση με τον κρατικίστικο νεοφιλελευθερισμό και τον αντιδημοκρατικό σοσιαλισμό”, “δεν υπηρετούμε την αγοραία δημοκρατία και το δίκαιο του ισχυρού της παγκοσμιοποίησης”.

“Δεν αντιπαραθέτουμε στον γνήσιο προοδευτισμό ούτε τον λαϊκισμό του passe-partout ούτε τον λογιστικό κυνισμό της κοινωνίας των 2/5. Δεν απελευθερώνουμε –μέσω και λόγω της κρίσης– τον αχόρταγο και απάνθρωπο καπιταλισμό, αλλά επαναδιατυπώνουμε το πολιτικό πλαίσιο της κοινωνικής ανασυγκρότησης με όρους κοινωνικού κράτους δικαίου” προσθέτει.

“Δεν θέτουμε στο επίκεντρο στη φάση αυτή τα αίτια και τους υπαίτιους της κρίσης, αλλά τις δυνάμεις εξόδου από την κρίση. Δεν απαξιώνουμε τους αγώνες και τις ιδέες των άλλων, αλλά τις εντάσσουμε στην ευρωπαϊκή μας ΣΟΔΗΑ”.

“Άρα, Σοσιαλιστική Δημοκρατική Αριστερά, το νέο απαλλαγμένο από τα βαρίδια του χθες, ο κύριος παράγοντας της κυβερνώσας Αριστεράς, ο κύριος μοχλός αλλαγής του πεπαλαιωμένου μοντέλου διακυβέρνησης της Ελλάδας” σημειώνει.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή