Κύριε Πρωθυπουργέ “πάρτο αλλιώς” , βουλιάζουμε Reviewed by Momizat on . Οι έμπειροι κοινοβουλευτικοί έλεγαν πάντα στους νεότερους, ότι η οικονομία είναι αυτή που κρίνει τις τύχες μιας κυβέρνησης και τις εκλογικές αναμετρήσεις. Φυσικ Οι έμπειροι κοινοβουλευτικοί έλεγαν πάντα στους νεότερους, ότι η οικονομία είναι αυτή που κρίνει τις τύχες μιας κυβέρνησης και τις εκλογικές αναμετρήσεις. Φυσικ Rating: 0

Κύριε Πρωθυπουργέ “πάρτο αλλιώς” , βουλιάζουμε

Κύριε Πρωθυπουργέ “πάρτο αλλιώς” , βουλιάζουμε

Οι έμπειροι κοινοβουλευτικοί έλεγαν πάντα στους νεότερους, ότι η οικονομία είναι αυτή που κρίνει τις τύχες μιας κυβέρνησης και τις εκλογικές αναμετρήσεις.

Φυσικά δεν εννοούσαν τα μακροοικονομικά μεγέθη και τους δημοσιονομικούς δείκτες που έτσι κι αλλιώς ο μέσος ψηφοφόρος δεν τα κατανοεί, αλλά την αγοραστική ικανότητα των νοικοκυριών.

Γι αυτό, όταν ο φαύλος κύκλος της προβληματικής μας Εθνικής οικονομίας επαναλαμβάνονταν και το φάσμα του πληθωρισμού επικρέμονταν στην αγορά, προέβλεπαν πάντα ραγδαία φθορά του κυβερνώντος κόμματος και πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. 

Σήμερα όμως η κυβέρνηση ενόψει του νέου κύματος ανατιμήσεων που όλοι προδικάζουν ότι θα ενσκήψει στην χώρα, διαθέτει όλα τα εργαλεία να αντεπεξέλθει επιτυχώς ίσως στη μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας της.

Δηλαδή δημοσιονομική χαλαρότητα ελέω πανδημίας, ιστορικά χαμηλά επιτόκια δανεισμού και βέβαια ο πακτωλός πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ας αδράξει λοιπόν την ευκαιρία ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, αφήνοντας στην άκρη τις αποτυχημένες οικονομικές θεωρίες του νεοφιλελευθερισμού, προχωρώντας άμεσα στη δραστική μείωση της φορολογίας και αύξηση των δημοσίων επενδύσεων.

Ο Κευνσιανισμός είναι το μόνο οικονομικό μοντέλο που μπορεί να αποσοβήσει τη φτωχοποίηση της κοινωνίας, προσδίδοντας ταυτόχρονα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της Εθνικής οικονομίας. 

Κώστας Κουτσονάσιος

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή