"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

«Κώστας Βίρβος : της Γερακίνας Γιος»

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

virvos11

Μια βαθιά υπόκλιση στης Γερακίνας το γιο που χάραξε πορεία, για να διώξουμε την Καταχνιά.

Ακολουθώντας νοερά Ένα Όμορφο Αμάξι με Δυο Άλογα, φορτωμένο με Αναμνήσεις από Παλιές Ιστορίες, γεμάτες Μεγαλοπρέπεια και Αξιοπρέπεια, περιηγηθήκαμε, στης Πόλης το Ρολόι, στο σχολειό της υπαίθρου με τον επαναστάτη Δάσκαλο, και καταλήξαμε  στου Μπελαμή το ουζερί και Στο Καπηλειό της Μαριγώς.

Ακούστε τα μαντάτα, της Περιπέτειάς μας. Το θύμα ο Νικολός, Έριξε Μια Ζαριά Καλή και σήκωσε ψηλά το κεφάλι. Φωνάζουμε σ’ όποιον μας εκμεταλλεύτηκε, Μακριά μου να φύγεις. Λιώσαν στα Βουνά τα Χιόνια, Βγήκε ο Ήλιος, οι Νυχτερίδες κι Αράχνες δεν έχουν πλέον χώρο στη ζωή μας. Τα παιδιά μας αποφάσισαν ότι δεν θα στελεχώνουν, πια, τις  Φάμπρικες της Γερμανίας, κανείς δε θα νιώσει Απόκληρος αυτής της Κοινωνίας. Αφήνουμε πίσω Μια Στενοχώρια, και χωρίς Παράπονα και Κλάματα, Προχωρούμε πάντα Μπρος.  

Σε λίγες σειρές χώρεσαν 25 τίτλοι τραγουδιών. Αυτό είναι το μεγαλείο του Βίρβου “του ποιητή των όλων” όπως τον χαρακτήρισε ο Γεραμάνης.

Με την ολοκλήρωση του διπλού αφιερώματος στον συντοπίτη δημιουργό, ημερίδας και εκδήλωσης, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι  συνετέλεσαν στην επιτυχή έκβαση είτε με την ενεργό παρουσία τους, είτε με την ηθική στήριξη που μας προσέφεραν.

Στόχος μας, ως εκπαιδευτικοί, η τρίτη, ακυκλοφόρητη, στροφή από το Νανούρισμα, … είτε πένα θα κρατάς είτε κασμά, να σπάζεις πάντα της κακίας τα δεσμά .

Διαβιβάζω προς τους μαθητές μας και τους συντελεστές τα συγχαρητήρια και το θαυμασμό που εξέφρασε η οικογένεια Βίρβου, τόσο για τη χορευτική τους δεινότητα και για την εκτέλεση-ερμηνεία των τραγουδιών, όσο και για τον τρόπο με τον οποίο υποστήριξαν όλη την παράσταση.

Ευχαριστώ τις κ.κ.: ΜΑΡΟΥΛΑ ΚΛΙΑΦΑ, ΜΑΡΙΑ ΒΙΡΒΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΟΥΤΣΑΚΗ και τους κ.κ.: ΣΤΕΦΑΝΟ ΠΑΤΡΑΜΑΝΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΦΟΥΝΤΑ, ΚΩΣΤΑ ΤΑΣΙΟ, ΚΩΣΤΑ ΣΜΟΚΟΒΙΤΗ.

Τον ΔΗΜΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ και την ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕ, την Δ/ΝΣΗ ΠΕ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, την ΕΡΤ ΛΑΡΙΣΑΣ, τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ.&ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου & 32ου Δ. ΣΧ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Τις Εταιρείες:  ΚΛΙΑΦΑΣ , ΘΕΣΣΑΛΙΣ, ΒΑΣΙΛΗ ΓΚΑΝΤΙΝΑ, ΟΛΥΜΠΟΣ.

Τους: ΓΙΩΡΓΟ ΛΟΥΛΕ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΜΙΝΑΡΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΥΤΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ και τις: ΜΑΤΙΝΑ ΓΟΥΛΑ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗ και ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ευχαριστώ, κυρίως, τα μέλη της ορχήστρας της ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑΣ

ΓΙΩΡΓΟ ΑΓΓΕΛΗ:                 βιολί – τραγούδι

ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΔΗΜΟ:            μπαγλαμά

ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΜΠΑΚΑΛΗ:     μπουζούκι

ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΛΑΒΡΑΚΗ:       κιθάρα

ΝΙΚΟ ΤΖΑΒΕΛΛΑ:                μπουζούκι- τραγούδι

που ανταποκρίθηκαν από το πρώτο μας κάλεσμα, αφιλοκερδώς, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσής μας

 

Η δ/ντρια του 32ου Δ.Σχ. Τρικάλων « ΚΩΣΤΑΣ ΒΙΡΒΟΣ»

Τζαβέλλα – Βασιλείου Ευαγγελία

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης