Κώστας Σκρέκας: Αξιοποιούμε την ηλιακή ενέργεια για μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά Reviewed by Momizat on . Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, για μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας σε επιχειρή Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, για μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας σε επιχειρή Rating: 0

Κώστας Σκρέκας: Αξιοποιούμε την ηλιακή ενέργεια για μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Κώστας Σκρέκας: Αξιοποιούμε την ηλιακή ενέργεια για μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά

Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δίνεται η δυνατότητα, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, για μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αυξάνεται το όριο ισχύος για την εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ για εφαρμογή ενεργειακού συμψηφισμού ή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού (net metering) στο διασυνδεδεμένο δίκτυο σε όλη την επικράτεια από 1 MW σε 3 ΜW.

Το net metering αφορά στην κάλυψη των αναγκών του καταναλωτή από έναν φωτοβολταϊκό σταθμό σε συνδυασμό με τον συμψηφισμό της παραγόμενης με την καταναλισκόμενη ενέργεια ο οποίος γίνεται ανά τριετία.

Αξίζει να αναφερθεί πως για σταθμούς ισχύος έως 10,8kW για τριφασικές παροχές και μέχρι 5kW για μονοφασικές παροχές, προβλέπεται η δυνατότητα σύνδεσης με ενέργειες του ενδιαφερόμενου και απλή ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη, επιταχύνεται η εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών σταθμών, όπως εκείνων που τοποθετούνται στις στέγες σπιτιών και επαγγελματικών κτιρίων.

Πρόκειται για σημαντική απόφαση δεδομένου πως δίνεται η δυνατότητα στις βιομηχανίες και σε άλλες ενεργοβόρες δραστηριότητες να καλύψουν τις ανάγκες τους με πράσινη ενέργεια, περιορίζοντας το κόστος τους και μειώνοντας το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Σχόλια (2)

 • trikalinos politis

  μήπως να μας απαντήσει ο Υπουργός μας πόσο χρόνο χρειάζεται ένας ιδιώτης από την αίτηση του για φωτοβολταικό πάρκο έως την σύνδεση του?
  Αν όχι τότε τον πληροφορώ οτι είναι σχεδόν 17 μήνες plus. Κατά τα άλλα ας αγοράζει ρεύμα από την Αλβανία!!!!

  Απάντηση
  • Αnagnostis

   Αυτές είναι οι συνέπειες της ανυπαρξίας επενδύσεων σε δίκτυα στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Ας ελπίσουμε με την πώλησης μέρους του δικτύου, να υπάρξουν επιτέλους επενδύσεις για να ενισχυθούν οι ΑΠΕ και να μειωθεί έτσι η αστάθεια τους.

   Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή