"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.8 C
Trikala

Κώστας Σκρέκας: Τα τρία νέα μέτρα για να μειωθεί η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Κώστας Σκρέκας αναφέρθηκε στις υπουργικές αποφάσεις που στοχεύουν στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, η οποία επηρεάζει τις τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ. 

Συγκεκριμένα, τρία νέα μέτρα κατά της ακρίβειας, μπαίνουν σε εφαρμογή, μετά την υπογραφή νέων υπουργικών αποφάσεων από τον υπουργό Ανάπτυξης  σύμφωνα με τις οποίες τα σούπερ μάρκετ καλούνται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» με ειδικά καρτελάκια στα ράφια και να παρουσιάζουν λίστες με ανατιμήσεις σε 50 είδη πρώτης ανάγκης, όπως επίσης σε φρούτα και λαχανικά.

Τα μέτρα είναι: 

  1. Πρωτοβουλία «Μόνιμη μείωση τιμής» με ειδική σήμανση
  2. Υποχρέωση ανακοίνωσης από τα σούπερ μάρκετ στο υπουργείο ανάπτυξης των ανατιμήσεων σε προϊόντα απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση ή προϊόντα υψηλής ζήτησης
  3. Υποχρέωση ανακοίνωσης λιανικών τιμών πώλησης οπωροκηπευτικών προϊόντων

«Όλα τα προϊόντα για τα οποία οι προμηθευτές αποφασίσουν να μειώσουν για τουλάχιστον 6 μήνες και για τουλάχιστον 5% στην τιμή στο ράφι θα έχουν ειδική σήμανση. Θέλουμε ο καταναλωτής όταν εισέρχεται στο διάδρομο του σούπερ μάρκετ να βλέπει ποια είναι τα προϊόντα με μείωση τιμής», δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας στο Mega.

Όπως είπε ο υπουργός, στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να συμπεριληφθούν τουλάχιστον 500 κωδικοί προϊόντων, τα οποία είναι αναγκαία για τα νοικοκυριά. Μάλιστα, αποκάλυψε ποια θα είναι η ειδική σήμανση που θα φέρουν τα προϊόντα με τις νέες εκπτώσεις.

«Υψώνουμε τείχος προστασίας απέναντι στο κύμα της ακρίβειας που πλήττει την κοινωνία, λαμβάνοντας πρωτοποριακά μέτρα που καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη δεν έχει λάβει. Στηρίζουμε και θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, και ειδικά τους πιο ευάλωτους, με κάθε δυνατό τρόπο» συμπλήρωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης