"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Κ. Αγοραστός από Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Το δουλοκτητικό κράτος είναι το «εγώ» και η πάταξή του είναι το «εμείς»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την ανάγκη πάταξης του δουλοκτητικού κράτους χαρακτήρισε ως άμεση προϋπόθεση  για μια καλύτερη πορεία προς το αύριο ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.

«Το δουλοκτητικό κράτος είναι το «εγώ» και η πάταξή του είναι το «εμείς». Η πάταξή του μόνο μπορεί να πάει μπροστά μια κοινωνία» σημείωσε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε  λέγοντας «oι νόμοι πρέπει να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και την πραγματική οικονομία και όχι να υπηρετούν τους γραφειοκράτες. Η κακονομία και η πολυνομία έχουν ως αποτέλεσμα ένα «βαρύ» γραφειοκρατικό σύστημα που κάθε άλλο παρά αποδοτικό και ελεγκτικό είναι. Επιτελικό, γρήγορο, ουσιαστικό και αποτελεσματικό  ελεγκτικό σύστημα απαιτούν οι σύγχρονες κοινωνίες».

Ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ χρησιμοποίησε μια φράση της φιλοσόφου Άυν Ραντ: «αν διαπιστώσετε ότι για να παράξετε, πρέπει να πάρετε την άδεια ανθρώπων που δεν παρήγαγαν ποτέ, τότε πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε για το μέλλον της χώρα σας» και επισήμανε ότι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας «είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ουσιαστική αποκέντρωση και την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών θεσμών».

«Οφείλουμε να κάνουμε ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά και αυτό είναι η μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Περιφερειακή Διακυβέρνηση σημαίνει να αποφασίζουν εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν. Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση δίνει τη δυνατότητα στις υγιείς δυνάμεις του τόπου να απελευθερωθούν και να προσφέρουν προς όφελος της ανάπτυξης της οικονομίας μας» υπογράμμισε ο κ. Αγοραστός.

Στη θεματική συζήτηση για τα δομικά προβλήματα στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ μαζί με τον κ. Αγοραστό συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο πρώην Γεν. Γραμματέας στα υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης Αλ. Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Ελλάδας Φ. Σπανός και ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων ΕΣΠΑ Π. Κορκολής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης