"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

κ. Κατερίνα Παπακώστα δεύτερη ζωή δεν έχει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Καλά , μη νομίσετε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και η Κατερίνα Παπακώστα συζήτησαν για την παραχώρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας στο κράτος , ούτε για την καύση των νεκρών , ούτε να μην πληρώνονται οι ιερείς από το κράτος .

Η εκκλησία και η δεξιά ούτε να ακούσουν δεν θέλουν για τα θέματα  αυτά. Θέματα τα οποία στην Ευρώπη έχουν λυθεί εδώ και πολλές δεκαετίες.

Στο νομό Τρικάλων η Εκκλησία διαθέτει 41.110 στρέμματα δάσους, 23.850 στρέμματα δασικών εκτάσεων και 22.840 στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων.

Για την Κατερίνα Παπακώστα η εθνική της ταυτότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θρησκεία .

Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια ένα πράγμα.

Ο μη διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας (η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει γίνει διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας) είναι ευθύνη του Κράτους αλλά και της κοινωνίας.

Δεν λέω ότι είναι ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης αλλά είναι ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και όλων των πολιτικών παρατάξεων.

Και το ημερολόγιο γράφει

Ιούνιος 2021

Ο Θεός μαζί σας

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φυσικά κανείς δεν πίστεψε ότι η συζήτηση της με τον Σεβασμιότατο, αφορούσε την παραχώρηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, είτε την πληρωμή των ιερέων όχι από το κράτος, δηλ θέματα τα οποία στην Ευρώπη έχουν λυθεί εδώ και πολλές δεκαετίες, όπως πολύ σωστά επισημαίνεται. Αυτά κάνουν “τζιζ”, που σημαίνει ότι αφαιρούν ψήφους. Αυτά τα βαφτίζουμε λαϊκισμό, και ασχολούμαστε με τα ανώδυνα. Επισκέψεις σε υπουργεία, δελτία τύπου για διάφορα “πιασιάρικα” (κεραίες, inbox, διανομή δωροεπιταγών – όχι δεν είναι αυτό λαικισμός- κλπ ). Αλλά άμα έχεις τον τρόπο σου και τα μέσα, όλα φαίνονται καλώς καμωμένα. Τόση διαφήμιση, τόσο προμόσιον….να πω τι σκέφτεται το σατανικό μου μυαλό? Όχι λένε μην πεις, γιατί και τα δικά μας μυαλά το ίδιο σκέφτονται. Αλλά έλεος με το γλύψιμο, δεν αντέχουμε άλλο

  2. Και σε άλλες χώρες τις Ευρώπης, οι ιερείς πληρώνονται εν μέρη από το κράτος. Στην Ελλάδα με το Ν. 536/1945 ξεκίνησε η μισθοδοσία του ορθόδοξου εφημεριακού κλήρου από το Κράτος, ως ανταπόδοση για τη δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας κατά περιόδους. Καμία κυβέρνηση δεν έχει τολμήσει να θέσει το θέμα, διότι μάλλον την Εκκλησία συμφέρει η επιστροφή της αξίας της περιουσίας που έχει δημεύσει εδώ και 200 χρόνια το Κράτος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης