"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Κ. Μαράβας για Μεσοχώρα : θα πετύχουμε το όνειρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

«…Όταν ο Πρωθυπουργός της Χώρας, ο κ. Μητσοτάκης, παραπάνω από μία φορά δήλωσε και δεσμεύτηκε ότι το έργο της ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ είναι
προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και θα υλοποιηθεί, όταν και τα υπόλοιπα Κόμματα της Βουλής συμφωνούν, όταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο κ. Αγοραστός συναινούν απόλυτα και παλεύουν γι΄ αυτό, όταν εμείς, σαν Δήμος Πύλης, από την πρώτη στιγμή στηρίξαμε και στηρίζουμε την λειτουργία του Φράγματος της Μεσοχώρας, σαν ένα Καθαρά Υδροηλεκτρικό έργο και όχι έργο εκτροπής, δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε την
απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΧΩΘΑ) που γνωμοδότησε ομόφωνα ότι το Υδροηλεκτρικό Έργο (ΥΗΕ) Μεσοχώρας στον ποταμό Αχελώο είναι συμβατό με τον Εθνικό και Περιφερειακό Χωροταξικό Σχεδιασμό.

Γιατί εμείς κάναμε ότι έπρεπε να κάνουμε. Το «Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) της Δημοτικής
Ενότητας Πινδέων είναι έτοιμο και εγκεκριμένο στο Φύλλο της Κυβερνήσεως.


Η μελέτη για τον τρόπο αξιοποίησης – αναζωογόνησης της περιοχής της Μεσοχώρας επίσης είναι έτοιμη.


Και είμαστε εδώ να κάνουμε ότι χρειαστεί ακόμη.


Όμως θα θυμίσω τι έλεγε ο Λαρισαίος πολιτικός και πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιάς, που η λειτουργία του Φράγματος ΜΕΣΟΧΩΡΑΣ υπήρξε
όνειρο ζωής στην πολύχρονη πολιτική καριέρα του:


«Για να ολοκληρωθεί το έργο απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση από την κυβέρνηση, διότι χωρίς αυτήν δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί το έργο.

Πρέπει όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν με ειλικρίνεια χωρίς το κριτήριο του πολιτικού κόστους, αλλά βάσει της πραγματικότητας.

Η ευθύνη για την επίλυση του θέματος όμως είναι της
κυβέρνησης η οποία πέραν των άλλων ενεργειών της επιπλέον πρέπει να ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση, προς τον λαό και προς το Σ.τ.Ε. την αποστολή του έργου και την έκτασή του.

Ελπίζω με αυτή την κυβέρνηση ότι αυτό το έργο δεν θα τελματώσει και μπορεί να ολοκληρωθεί».


Σαν Δήμος Πύλης έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητες, στην εργατικότητα και στην συνέπεια λόγων και έργων του συντοπίτη μας υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.


Ελπίζουμε με Θεσσαλό υπουργό και Τρικαλινό, για το καλό της Χώρας μας, για την πρόοδο του τόπου μας, θα πετύχουμε το όνειρο…».

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΑΒΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης