Κ. Παπακώστα: η δικογραφία κατά Παππά σκιαγραφεί την λειτουργία του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας Reviewed by Momizat on . Η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα υπογράμμισε ότι ο φάκελος κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «σοκ και δέος» για να προσθέσει «οι Η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα υπογράμμισε ότι ο φάκελος κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «σοκ και δέος» για να προσθέσει «οι Rating: 0

Κ. Παπακώστα: η δικογραφία κατά Παππά σκιαγραφεί την λειτουργία του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας

Κ. Παπακώστα: η δικογραφία κατά Παππά σκιαγραφεί την λειτουργία του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας

Η εισηγήτρια της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα υπογράμμισε ότι ο φάκελος κατά του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «σοκ και δέος» για να προσθέσει «οι σοκαριστικές αποκαλύψεις ξεπερνούν τη λειτουργία του παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε μαφία. Εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια. Το παλιό μαγαζί αποκαλείται πλέον white house».

Από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει διπλή γραμμή άμυνας θέτοντας από την μια διαδικαστικές ενστάσεις και από την άλλη υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το πρόβλημα της πανδημίας στήνοντας ειδικά δικαστήρια και προανακριτικές.

Κ. Παπακώστα: η δικογραφία κατά Παππά σκιαγραφεί την λειτουργία του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας

Η κυρία Παπακώστα ανάφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προέταξε επικοινωνιακά το «ηθικό πλεονέκτημα» προκειμένου να κρύψει τον πολιτικό αμοραλισμό, τυχοδιωκτισμό και καιροσκοπισμό με τον οποίο διαχειρίστηκε την εξουσία και επιχείρησε να ελέγξει τους Θεσμούς.

Η ίδια υπογράμμισε ότι υποθέσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν την περίοδο 2015 – 19 αποκαλύπτουν ότι υπουργοί του ΣΥΡΖΑ υπέπεσαν «σε τρία «θανάσιμα αμαρτήματα», ήτοι: Στην ανάπτυξη ανάρμοστων σχέσεων υπουργών με οικονομικούς παράγοντες, Στο σχέδιο άλωσης των ΜΜΕ με τη στήριξη αμφιλεγόμενων επιχειρηματιών στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και Στην προσπάθεια χειραγώγησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης, με την επιλογή «ημέτερων» δικαστικών λειτουργών».

Αναφορικά με τον φάκελο που αφορά τον κ. Ν. Παππά είπε ότι «προκύπτουν πλείστα όσα ερωτήματα, τα οποία αναμφισβήτητα προκαλούν σοκ και δέος, αναφορικά με τη δράση και τις μεθοδεύσεις του τότε Υπουργού κ. Παππά, ως έχων την αρμοδιότητα για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, αλλά και το γενικό πρόσταγμα, προκειμένου να λάβει ο κ. Καλογρίτσας άδεια τηλεοπτικού σταθμού.

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις ,που προκύπτουν από την δικογραφία και δη τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα , ξεπερνούν την λειτουργία του παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές Μαφίας. Ξέραμε βεβαίως για τα βοσκοτόπια… Στο φως όμως ήρθαν και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που άλλαζαν χέρια…

Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο κ. Νίκος Παππάς.

Βεβαίως αυτή τη φορά το μαγαζί έχει άλλο όνομα, αποκαλείται White House…

Ο τρόπος όμως, που αυτό λειτουργεί, είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμιακού μηχανισμού ,στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ, που θα υπηρετεί τι άλλο, το “Μαγαζί”».

Η κυρία Παπακώστα κάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει «Ποιοι είναι οι επικεφαλής, ποιος είναι ο Λευκός Οίκος και ποια η White Porscha; Ποιοι οι «φίλοι» που θα λάμβαναν τα χρήματα και ποιος ο επίδικος κυπριακός λογαριασμός;» για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Με βάση τις καταγγελίες της σχετικής δικογραφίας ,ο Λευκός Οίκος είναι η τότε Ελληνική Κυβέρνηση και η White Porscha πρόσωπο που συνδέονταν τότε με αυτή».

Η ίδια ανέφερε ότι τα στοιχεία της δικογραφίας αποτελούν «επαρκείς ενδείξεις πλήρωσης της αντικειμενικής υπόστασης συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων και ειδικότερα:

α) Tης δωροληψίας πολιτικού προσώπου και δη με το αξίωμα του Υπουργού, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ως στοιχειοθετείται στην παράγραφο 1, του άρθρου 159 ΠΚ,

β) της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, ως στοιχειοθετείται στο άρθρο 259 Π.Κ.».

Δ. Τζανακόπουλος: φάρσα η υπόθεση κατά Ν. Παππά

«Η κυβέρνηση βρίσκεται στον απόλυτο πανικό. Απούσα από την διαχείριση της πανδημίας που σαρώνει και θερίζει. Πρώτη στον ρυθμό αύξησης κρουσμάτων και θανάτων. Αλλά παρούσα στην κατασκευή αυτής της υπόθεσης και συκοφαντίας για τον Νίκο Παππά» ανέφερε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση θα κάνει τα παντα για να αλλάξει την ατζέντα. Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί μέσα από την στρατηγική έντασης να αποδράσει από την κατάσταση που ο ίδιος δημιούργησε. Σε αυτή την στρατηγική εντάσσεται και η σημερινή διαδικασία. Είναι η δεύτερη φάρσα μετά την φάρσα με την απόφαση κατά Παπαγγελόπουλου. Φάρσα είναι η εκδίκηση και ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο του κ. Μητσοτάκη στους καναλάρχες φίλους του. Δεν θα συγχωρήσουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε και πέτυχε τον εξορθολογισμό και την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ οι καναλάρχες για πρώτη φορά από το 1989 πλήρωσαν φόρο διαφήμισης και αναγκάστηκαν να πληρώσουν για τις συχνότητες που εσείς τους είχατε παραχωρήσει δωρεάν επι μια 25ετία».

Αναφορικά με την υπόθεση είπε ότι η πρόταση της ΝΔ «Στηρίζεται στις μαρτυρίες του κ. Καλογρίτσα. Δήθεν ο κ. Παππάς μεσολάβησε για να γνωριστεί ο κ. Καλογρίτσας με την CCC. Όμως ο κ. Τόμπρας λέει ότι ο ίδιος μεσολάβησε για την γνωριμία. Λέτε ότι ήταν εικονική η σύμβαση Τοξότης και CCC. Όμως αγνοείται ηθελημένα ότι υπάρχει απόφαση του Δικαστηρίου Ελβετίας που δικαιώνει την CCC και την οικογένεια Χούρι. Ο κ. Καλογρίτσας αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό με υπογραφή δική μας».

Αναφορικά με την περίφημη υπόθεση με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα είπε «Να θυμίζω ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν αυτή που διαφήμιζε την περιοχή ως μεγάλη επενδυτική ευκαιρία;».

«Μιλάει η ΝΔ για αλισβερίσια, διαπλοκή και παράνομο πλουτισμό και για σχέσεις με επιχειρηματίες. Τα λέει αυτά η παράταξη του Κ. Μητσοτάκη και τα λέει αυτά στην Αριστερά. Βοά ο τόπος για επιχειρηματίες που μπαινοβγαίνουν στο Μ. Μαξίμου και εκατομμύρια που έρχονται και φεύγουν. Όλα αυτά θα έχετε την ευκαιρία να τα σκεφτείτε την ώρα που πρέπει» είπε κλείνοντας την ομιλία του.

Β. Κεγκέρογλου: Oλα στο φως

KEK

«Πολλοί κάνουν συγκρίσεις με το καθεστώς «Μαδούρο» αλλά θεωρώ ότι αυτό αν συνυπολογίσουμε τις διαφορετικές συνθήκες μπορεί να είναι και αδικία για την Βενεζουέλα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου για να προσθέσει «Όπως αποδείχθηκε, ούτε τα ελεγχόμενα κανάλια όπως τα ήθελε αλλά ούτε η κυβερνητική ΕΡΤ, αρκούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά, που όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της δικογραφίας σχεδίασε και μεθόδευσε την ίδρυση ενός καθαρού και απόλυτα ελεγχόμενου μέσου, ενός φερέφωνου, του ΣΥΡΙΖΑ CHANEL, που θα έπαιζε και το ρόλο του πολιορκητικού κριού προς τα υπόλοιπα».

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «Οι μεθοδεύσεις και η επιδίωξη αλλοίωσης του διαγωνισμού και των κανόνων παραχώρησης του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, η στρατολόγηση παρένθετων προσώπων και το στήσιμο γενικότερα για να πάρει το ένα τέταρτο της φλωρεντίας ο κύριος Καλογρίτσας είχαν αποκαλυφθεί από τότε. Σήμερα συζητούμε γιατί υπάρχει μια δικογραφία, καταθέσεις, καταγγελίες και στοιχεία που περιέχονται σε αυτήν και αφενός αποτελούν επιβεβαίωση και συνέχεια όσων είχαν διαπιστωθεί από το 2016 και αφετέρου επιβάλλουν την περαιτέρω έρευνα».

Αναφορικά με την υπόθεση είπε ότι «Όλο το διάστημα που έχει μεσολαβήσει δημοσιοποιούνται καθημερινά, με εκκωφαντικό τρόπο ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για μεθοδεύσεις που προσβάλλουν το δημοκρατικό τις πολίτευμα και συνιστούν βαριά αξιόποινες πράξεις.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα.

Ενδεικτικά και μόνο:

Πρώτον: Ο Πάνος Καμμένος δημοσίως διατρανώνει ότι ο κουμπάρος του κ Σπίρτζη, κύριος Καλογρίτσας διακινεί μαύρο χρήμα.

Δεύτερον: Τα βοσκοτόπια βαπτίζονται θέρετρα με προκλητικά υπερτιμημένη αξία.

Η διορισμένη από την κυβέρνηση Επιτροπή Διαγωνισμού έλεγξε τις δηλώσεις τις και την αξία τις, τις είχε υποχρέωση; Ή αρκέστηκε τις διαβεβαιώσεις των «νονών»; Έκανε σωστά κατά συνείδηση το καθήκον τις; Ή εκτέλεσε εντολές;

Τρίτον: Η Επιτροπή Διαγωνισμού όφειλε να ζητήσει πρόσθετα δικαιολογητικά, τις τραπεζικές καταθέσεις σε λογαριασμό του υπερθεματιστή σε αναγνωρισμένες τράπεζες.

Τέταρτον: 127,6 εκατ. Ευρώ δάνεια στον Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής, τα 78 από τα οποία καθ’ υπέρβαση του πιστοληπτικού του ορίου τις 20 μήνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ποιες εξασφαλίσεις; Βοσκοτόπια ή υποσχέσεις ανάληψης δημοσίων έργων; Προκλήθηκε ή απειλήθηκε βλάβη στο δημόσιο;».

«Θεωρώ ότι σύσσωμη η βουλή πρέπει να ψηφίσει ναι στην συνέχιση της εξέτασης.

Για να έλθουν όλα στο φως και τότε να κρίνει η Βουλή για την περαιτέρω διαδικασία.

Για να δώσουμε τέλος στην συνεχιζόμενη δια άλλων τρόπων προσπάθεια ελέγχου των μέσων επικοινωνίας» τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.

Καραθανασόπουλος: Τεράστιες πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Ν. Παππά

kaa

Για πολιτικές και όχι ποινικές ευθύνες μίλησε ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος τονίζοντας πως «επιβεβαιώνονται από την δικογραφία οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργού Παππά. Αλλά δεν προκύπτουν ενδείξεις για ποινικές ευθύνες και άρα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Δεν συμφωνούμε με τη σύστασή της».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πρόταση της ΝΔ εξυπηρετεί διπλό στόχο: «Αφενός να αλλάξει την ατζέντα και να συγκαλυφθούν οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την διαχείριση της πανδημίας και την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής και αφετέρου να τροφοδοτήσει την ένταση της δικομματικής κοκορομαχίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

«Η πρόταση αυτή εξυπηρετεί και τους δύο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ γιατί μέσα από την κοκορομαχία επιχειρούν να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια ανάμεσα στη Σκύλα και τη Χάρυβδη του καπιταλιστικού συστήματος» ανέφερε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Καραθανασόπουλος επαναλαμβάνοντας την θέση του ΚΚΕ περι ύπαρξης πολιτικών ευθυνών τόνισε ότι το κόμμα του θα ψηφίσει «παρών» για την πρόταση της ΝΔ να συγκροτηθεί προανακριτική και εξήγησε ότι «Θα συζητούσαμε τη σύσταση Εξεταστικής για διερεύνηση της κατάστασης στα ΜΜΕ, της πολιτικής εμπλοκής και πιθανών υπόγειων διαδρομών και μαύρου χρήματος ανάμεσα στις εταιρίες που χειραγωγούν τα ΜΜΕ και τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Όμως, το ΚΚΕ δεν θα γίνει πλυντήριο για το ξέπλυμα των όποιων ευθυνών, δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες αποπροσανατολισμού».

protothema

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή