"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

κ. Παπαστεργίου Το ΝΕΡΟ είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό, δεν πωλείται!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εν όψει της ιδιωτικοποίησης του δικτύου ύδρευσης της Αττικής η κυβερνητική πλειοψηφία επισφράγισε στη Βουλή την ιδιωτικοποίηση του Εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος.

O δήμαρχος Τρικκαίων συμφωνεί με την εξέλιξη αυτή;

Και ενώ λοιπόν το Συμβούλιο της Επικρατείας όρισε ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τη διαχείριση μιας κρίσιμης υποδομής.

Επειδή , λοιπόν , το νερό μετατρέπεται σε αντικείμενο κερδοσκοπίας θα πρέπει ο δήμαρχος της πόλης , πρόεδρος των δημάρχων όλης της χώρας , να πάρει θέση για το συγκεκριμένο κορυφαίο ζήτημα.

Φαντάζομαι, ως ευαισθητοποιημένος που είναι ο δήμαρχος, γνωρίζει αρκετά για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Δήμαρχε συμφωνείτε πως τα βασικά αγαθά θα πρέπει να παραμένουν στα χέρια των πολιτών και δεν μπορούν να αποτελούν εμπορεύσιμο είδος;

Χαιρετίσματα και καλό καλοκαίρι να έχουμε όλοι με υγεία





5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ δεν είναι ο Δήμαρχος

    Η ιδιωτικοποίηση μέρους της ΕΥΔΑΠ, είναι όρος σε όλα τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ (και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ) και θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ ή άλλης μεθόδου, μετά τις αποφάσεις το ΣτΕ, διότι χρειάζονται πόροι για επενδύσεις υποδομών της και αποπληρωμή δανείων.

    Αρκετά με τους Λαϊκισμούς…

  2. Επειδή σε ενοχλούν οι λαϊκισμοί καλό είναι να ξέρεις πως στην ιδιωτικοποίηση του νερού θα βρείτε το λαό μπροστά σας και αυτό θα σημάνει και το πολιτικό σας τέλος.

  3. Όπως πάντα οι λαϊκιστές λένε μισές αλήθειες κ για το θέμα αυτό…

    Δήλωση Αναπλ. Υπουργού Ν. Παπαθανάση:

    “Εδώ και είκοσι χρόνια η ΕΥΔΑΠ πληρώνει 26 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να λάβει τις υπηρεσίες που θα λάβει περίπου με 15 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, αν αναφερθείτε στην παρούσα αξία. Επομένως, με το έργο αυτό ΣΔΙΤ κερδίζει το ελληνικό Δημόσιο και ο Έλληνας φορολογούμενος άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα είκοσι χρόνια. Το αντάλλαγμα πληρώνεται με πληρωμές διαθεσιμότητας, ακριβώς διότι ο ανάδοχος δεν έχει ιδιοκτησία του συστήματος του υδροδοτικού, αλλά παρέχει υπηρεσία συντήρησης και αναβάθμισης του συστήματος. Στο πέρας δε αυτής της σύμβασης το σύστημα αυτό παραμένει, σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει σήμερα, στον δημόσιο φορέα”

    • Αυτά τα παραμύθια τα έχουμε ξανακούσει διεθνώς. ‘Σε όποια χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο πήραν το νερό ιδιώτες, αυτό ακρίβυνε, η ποιότητα χειροτέρεψε, ενώ οι υποδομές εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους. Στο τέλος αφού έγινε η «αρπαχτή» και δε συνέφερε πλέον η συντήρηση επεστράφησαν στους δήμους. Θα βρείτε το λαό μπροστά σας να είστε σίγουροι γι’ αυτό..

      • Η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ δεν ανήκουν στους Δήμους, είναι ΔΕΚΟ-ΑΕ. Ευτυχώς που οι ΔΕΥΑ είναι επίσης ΑΕ με ανταποδοτικά τέλη, αλλιώς αν ήταν κρατικές υπηρεσίες θα είχαν περισσότερα χρέη….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης