"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Κ. Σκρέκας: «Η Κυβέρνηση γνωρίζει  πως το πρόγραμμα δε βγαίνει και βάζει τον κόφτη»

lafarm

Σχετικά άρθρα

                              
Σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας σε εκπομπές της Ελληνικής τηλεόρασης  (ΕΡΤ1 / FOCUS ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,  Σκάϊ / ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, Star / live You με την Πόπη Τσαπανίδου), αμέσως μετά την έναρξη της συζήτησης του Νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, καυτηρίασε το νέο «τσουνάμι»  μέτρων της «επικίνδυνης» όπως τη χαρακτήρισε «Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».
Ο κ. Κ. Σκρέκας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση  στο ζήτημα της φοροεπιδρομής και στο γεγονός ότι το  βάρος καλούνται να το σηκώσουν μέσω των έμμεσων φόρων οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες : «Η Κυβέρνηση της ΝΔ τότε με  μεγάλη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ και με ύφεση στο 7,5%, μείωσε ΦΠΑ εστίασης, που τον αυξήσανε  στο 23%, διατήρησε το  χαμηλό συντελεστή  ΦΠΑ σε βασικά είδη ανάγκης στο 13%, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αρχικά τον πήγε στο 23% και τώρα στο 24%, έριξε τον ΕΦΚ  στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.» Ενδεικτικά ανέφερε πως η αύξηση του ΕΦΚ στη βενζίνη, το πετρέλαιο θέρμανσης, και το πετρέλαιο κίνησης και η άνοδος του ΦΠΑ στο 24% προκαλούν επιβαρύνσεις στους πολίτες της τάξης των 560 εκ ευρώ.  Ειδικά για τους Αγρότες ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τους υποσχέθηκε πως θα κόψει τον ΕΝΦΙΑ και αντί αυτού έρχεται και επιβαρύνει ακόμη και τα αγροτεμάχια.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο υπερταμείο και  στο γεγονός ότι θα λειτουργήσει για 99 χρόνια, θα έχει το σύνολο της Ελληνικής Δημόσιας Περιουσίας, ενώ στο εποπτικό του συμβούλιο τα  δυο μέλη θα είναι  ξένοι και όχι Έλληνες πολίτες, με τον ένα,  άτομο κοινής αποδοχής, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πού είναι ο κ. Καμμένος τώρα  που μιλούσε για ξεπούλημα και εκχώρηση  εθνικής κυριαρχίας;»
Τέλος, ο κ. Κ. Σκρέκας σημείωσε πως «η Κυβέρνηση γνωρίζει  ότι το πρόγραμμα δε βγαίνει και γι’ αυτό βάζει και το δημοσιονομικό κόφτη, ενώ η μνημειώδης αποτυχία και κατάρρευση των κάλπικων υποσχέσεων του  ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε ένα μεγάλο πρόβλημα: έφτασε τους πολίτες να μην πιστεύουν στους πολιτικούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε κάτι πάρα πολύ σωστό: χρειάζεται  μια συμφωνία αλήθειας»

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Συμφωνια αλήθειας – ο Κυριάκος
    Συμβόλαιο με το λαό – ο Αντρεας
    Η ελπίδα επιστρέφει – ο Αλέξης
    Κι ο Μίκης λυπαται , ειλικρινα!
    Πόσο τυχεροι είμαστε!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης