Κ. Σκρέκας: «Περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και τη σπατάλη» Reviewed by Momizat on . Στην αναγκαιότητα των αλλαγών που προωθεί το νέο Νομοσχέδιου του Υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη λειτουργία του Κράτους Στην αναγκαιότητα των αλλαγών που προωθεί το νέο Νομοσχέδιου του Υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη λειτουργία του Κράτους Rating: 0

Κ. Σκρέκας: «Περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και τη σπατάλη»

Κ. Σκρέκας: «Περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και τη σπατάλη»
Στην αναγκαιότητα των αλλαγών που προωθεί το νέο Νομοσχέδιου του Υπουργείου Διοικητικής μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στη λειτουργία του Κράτους και του Δημόσιου Τομέα, στάθηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή επί αυτού, ο κ. Κώστας Σκρέκας.
Ο βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. σημείωσε ότι «είναι ανάγκη σήμερα να ξεκινήσει μια βαθιά και ριζική αλλαγή στην κουλτούρα και στη φιλοσοφία που έχει εμποτίσει τον Δημόσιο Τομέα δεκαετίες τώρα και πού δυστυχώς αν δεν αλλάξει αυτή πρώτα, τότε καμία αλλαγή και βελτίωση όσο και αν προσπαθεί η εκάστοτε κυβέρνηση και ο εκάστοτε υπουργός, δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα… Στόχος μας είναι η αναμόρφωση και ο εξορθολογισμός της λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης, έτσι ώστε, μέσα από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και της σπατάλης, ο κρατικός μηχανισμός να καταστεί αποδοτικότερος προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».
Ο κ. Κ. Σκρέκας συμπλήρωσε πως «με το παρόν σχέδιο νόμου μπαίνει τέλος σε αναχρονιστικές πρακτικές που κρατούσαν δέσμιο τον δημόσιο τομέα και δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις του με τον πολίτη και ταυτόχρονα, αποκαθίστανται αδικίες ετών απέναντι στους συμπολίτες μας. Υλοποιείται έτσι η δέσμευση της κυβέρνησης για συνεχή προώθηση μεταρρυθμίσεων, για τη δημιουργία ενός νέου δημοσίου, το οποίο θα χτίσουμε με τους άξιους και ικανούς δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κυρίως, μαζί με τους πολίτες.
Επίσης ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως έθνος είναι αυτό της διαφθοράς στη Δημόσια Διοίκηση. Η διαφθορά έχει κοστίσει στην ελληνική κοινωνία τόσο με όρους οικονομικούς αλλά ακόμη περισσότερο με όρους ηθικής. Η νοοτροπία  του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού μέσα από την εκμετάλλευση της θέσης στην κρατική μηχανή επεκτάθηκε τα χρόνια της ευμάρειας σε βαθιά στρώματα της κοινωνίας με αποτέλεσμα την ηθική χαλάρωση και την απομάκρυνση από της κλασικές άξιες του ελληνισμού και της ορθοδοξίας».
Ο βουλευτής της Ν.Δ. κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι έχουμε χρέος σήμερα «να αποκαταστήσουμε τις βασικές ελληνικές άξιες στον τόπο μας, άξιες που έχουν σχέση με την Αξιοκρατία, την Ευθύνη, την Ισονομία, τον Ανθρωπισμό. Καλούμαστε να εμφυσήσουμε αυτές τις αξίες καταρχήν διά του παραδείγματος αλλά και δια μέσου των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμοστούν».
(Από το πολιτικό γραφείο)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή