"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Λάπας : να χαμηλώσουν τα… λάβαρα σύντροφοι

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την απάντηση του για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η επί ίσοις όροις συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ο ίδιος προτείνει, έδωσε σήμερα, μιλώντας στη Λέσχη 97,6, ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Λάππας:

«Τα παρακολουθώ όλα όσα λέγονται αυτές τις μέρες. Θα έλεγα λοιπόν εκεί στους φίλους και συντρόφους να χαμηλώσουν λίγο τα… λάβαρα  του κομματικού πατριωτισμού, για να μη πω κάτι πιο βαρύ, του κομματικού ναρκισσισμού και να δουν τα πράγματα πιο αντικειμενικά πέρα από προκαταλήψεις, ιδεοληψίες  και φαντασιώσεις.

Συζητήσαμε, όταν η παράταξη μαζεύτηκε εκείνη την Κυριακή στο Μουσείο Τσιτσάνη και είπαμε ότι θα γίνει μια συζήτηση και με πρόσωπα και φορείς  για το πώς θα επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία σε μια προγραμματική βάση. Αυτή τη διαδικασία θα την έκανε κατά πάσα πιθανότητα – αν εκλεγόταν- ο επικεφαλής, ο συντονιστής  που λέω εγώ, ο πρώτος μεταξύ ίσων, δεν υπήρξε όμως επιλογή επικεφαλής, αλλά υπήρξε μια εκλογική 5μελούς συντονιστικής επιτροπής , η οποία και ανέλαβε μετά από εντολή της ολομέλειας να διερευνήσει πρόσωπα και συλλογικότητες για το πώς μπορούμε να πάμε σε μια προγραμματική συνεργασία. Αυτό κάνουμε, δεν κάνουμε τίποτα άλλο. Όταν λοιπόν προχωρήσουμε κι έχουμε κάτι χειροπιαστό, είτε σε επίπεδο προσώπων, είτε προγραμματικής πρότασης  θα συνεδριάσει ξανά η ολομέλεια, για να αποφασίσει. Ενώ ακούστηκε πάρα πολύ συγκεκριμένα η πρόταση να διερευνηθεί η πιθανότητα συνεργασίας, δεν υπήρξε αντίλογος σ’ αυτό. Οι δηλώσεις κάποιων οδηγούν τα πράγματα στις κομματικές μυλόπετρες, για αυτό και λέω να χαμηλώσουν τα λάβαρα του κομματικού πατριωτισμού.

Η πολιτική δεν διεξάγεται ούτε με όρους εξομολόγησης  για να έρθουν κάποιοι να πουν τις αμαρτίες τους, ούτε με όρους δικαίου για να έρθουν κάποιοι και να αποδώσουμε το δίκαιο. Η πολιτική διεξάγεται πάνω στα γεγονότα , υπάρχουν αντιθέσεις  ιδεολογικές, πολιτικές, προσωπικές κόντρες και φιλοδοξίες, και θα πρέπει κάποιος να τα μαζέψει και να τα βάλει σε μια κοινή συνιστώσα. Τι θα το κάνουμε τώρα δηλαδή, κατηχητικό;  Δεν θα κάνουμε κατηχητικό τη δημοτική μας παράταξη. Εμμένω λοιπόν σ’ αυτό που είπα: συζήτηση από μηδενικής βάσης με τον ΣΥΡΙΖΑ και όταν προσέρχεσαι στο τραπέζι του διαλόγου έτσι ξεκινάς. Δε ξεκινάς  με το «εγώ είμαι ο δυνατός, εγώ τα ξέρω όλα, ελάτε εδώ να συμφωνήσετε και να σας προσδέσω στο άρμα μου». Είναι αυτονόητο, βασική δημοκρατική αρχή, η συζήτηση από μηδενικής βάσης.

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συζητήσει με τη δική μας δημοτική παράταξη, την οποία στις προηγούμενες εκλογές την είχε στείλει στο «πυρ το εξώτερον», δείχνει εμπράκτως ότι δεν τα είδε τελικώς, τότε, καλά τα πράγματα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταγράψει τις δυνάμεις του στο δήμο Τρικκαίων, μπορεί να φτιάξει μια ομάδα, αλλά δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Ο στόχος μας είναι  να δημιουργήσουμε μια αυτοδιοικητική πρόταση που θα μπορεί  να έχει νικηφόρα προοπτική για το δήμο με μια προγραμματική πρόταση, να κάνει κάποια διαρθρωτικά πράγματα από την υπάρχουσα δημοτική αρχή.

Οι δηλώσεις που έγιναν (Βαβύλης, Κατσιάνης), έχω την εντύπωση ότι γίνονται με την ιδιότητα του μέλους  του κόμματος και όχι με την ιδιότητα του μέλους και του ρόλου της δημοτικής μας παράταξης μας, ένας λεπτός διαχωρισμός, που πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί.  Όταν λένε δεν συνεργαζόμαστε, δεν κάνουμε δεν ράνουμε, δηλαδή τι θα κάνουμε, θα πάμε να πιάσουμε ένα 10% ή 20% και θα πούμε εντάξει τώρα, καταγράψαμε τις δυνάμεις μας;  Αν είναι αυτός ο στόχος μας, αυτός είναι ένας πολιτικός, κομματικός ναρκισσισμός και τίποτα παραπάνω.

Εγώ ούτε κατεβάζω, ούτε ανεβάζω, και αυτό που ξέρω και νομίζω ότι είναι μέσα στα πράγματα και στην πραγματικότητα είναι πως ο Γιώργος Οικονόμου δεν ενδιαφέρεται για την Αυτοδιοίκηση, νομίζω πως ενδιαφέρεται για την κεντρική πολιτική σκηνή. Και όλα τα άλλα είναι παραφιλολογία, παραπολιτική, πολιτικό κουτσομπολιό. Θεωρώ ότι αυτό το συγκεκριμένο θέμα έχει λήξει τόσο για μένα, όσο και για το Γιώργο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης