Λάρισα – Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα Reviewed by Momizat on .   Αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα, με τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω», θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού   Αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα, με τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω», θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Rating: 0

Λάρισα – Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

Λάρισα – Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα

 

Αφιέρωμα στον σπουδαίο συνθέτη Απόστολο Καλδάρα, με τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω», θα παρουσιάσει η Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, την  Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στις 8.30μ.μ. στην αίθουσα συναυλιών του ωδείου, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών. Αφηγητής της ζωής και του έργου του συνθέτη, ο Γιώργος Θεοδοσίου.

Γενική είσοδος 5 ευρώ. Η προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, από αύριο  Τετάρτη 10π.μ. – 1μ.μ. και 5- 7.30μ.μ. και την Πέμπτη 10 π.μ. – 1μ.μ. και 7- 8.30μ.μ.
Η “Ορχήστρα Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής” ιδρύθηκε το 2013 και αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με αξιόλογες σπουδές και καλλιτεχνική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η πλειονότητα των μελών του σχήματος είναι ή έχουν διατελέσει καθηγητές του ΔΩΛ. Ο καθένας από τους ερμηνευτές του σχήματος έχει διακριθεί σε ποικίλα είδη μουσικής (κλασική, τζαζ, βραζιλιάνικη κλπ).
Είναι οι εξής: Βαγγέλης Τσιαπλές (μπουζούκι, ούτι), Σπύρος Καβαλλιεράτος (κιθάρα, μαντολίνο, φλογέρα, λαούτο), Πέτρος Παππάς (φλάουτο, μπαγλαμά), Νάνσυ Χατζή (κοντραμπάσο), Κώστας Ταμβακάς (μπουζούκι, κιθάρα, μαντολίνο), Γιάννης Μακρυγιάννης (κρουστά), Γιώργος Αγγελάκης (ακορντεόν, τρομπόνι), Αστέριος Τσέτσιλας (φωνή, μπαγλαμάς), Αλέξανδρος Τσιωνάς (φωνή), Αντωνία Βισβίκη (φωνή). Η Ορχήστρα έχει παρουσιάσει σημαντικά μουσικά project σε συνεργασία με το Θεσσαλικό θέατρο, όπως το αφιέρωμα στους “Θεσσαλούς βάρδους” και στον Κώστα Βίρβο, τα “Λιμάνια του κόσμου” κ.ά. Επίσης, έχει εμφανιστεί στις περισσότερες λαρισαϊκές μουσικές σκηνές ερμηνεύοντας μεγάλους Έλληνες συνθέτες (Καλδάρα, Θεοδωράκη, Τσιτσάνη κ.ά). Σκοπός της Ορχήστρας Ελληνικής Λαϊκής Μουσικής είναι η διάδοση και ανάδειξη του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό (ήδη υπάρχουν ανοιχτές προσκλήσεις).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή