"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Λάρισα: Γονείς-αρνητές κρατούν 34 παιδιά μακριά από το σχολείο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θύματα των γονέων τους, που είναι αρνητές της πανδημίας και των εμβολίων, είναι 34 παιδιά στη Θεσσαλία, που δεν πηγαίνουν στο σχολείο με διάφορες δικαιολογίες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 24 μαθητές στην Πρωτοβάθμια και 10 στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στερούνται την εκπαίδευσή τους εξαιτίας της άρνησης των γονέων τους να τα στείλουν στο σχολείο. Πολλά παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τη χρονιά, αν συνεχίσουν να κάνουν αδικαιολόγητες απουσίες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Παπαποστόλου δήλωσε ότι «24 παιδιά στην περιοχή βρίσκονται εκτός του φυσικού τους χώρου, γιατί οι γονείς τους δεν αποδέχονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την φοίτηση των μαθητών στο σχολείο. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κάνουν κάθε προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αναθεωρήσουν την στάση τους αφενός γιατί η φοίτηση είναι υποχρεωτική, αλλά αφετέρου για ψυχολογικούς, εκπαιδευτικούς και συναισθηματικούς λόγους. Δεν πρέπει ούτε ένας μαθητής να βρίσκεται εκτός της σχολικής αίθουσας».

Το υπουργείο Παιδείας, πρόσθεσε, έχει κάνει καταγραφή των μαθητών που δεν βρίσκονται γι’ αυτόν τον λόγο στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν να μεταπείσουν τους γονείς με κύριο όπλο τον διάλογο. Ωστόσο, ο κ. Παπαποστόλου προειδοποίησε ότι όσοι μαθητές συνεχίζουν να λείπουν, θα αναγκαστούν να επαναλάβουν την τάξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης