"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Λάρισα: Δύο αδέλφια πέρασαν τον τρόμο στο σπίτι τους: «Σκάσε θα πεθάνεις» – Τρεις πίσω από τα κάγκελα…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη Φυλακή οδηγήθηκαν χθες τρεις νεαροί Ρομά από το Κηπάκι Τρικάλων μετά την ποινή κάθειρξή που τους επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, με αφορμή τη θρασύτατη ληστεία, μέρα μεση­μέρι, σε βάρος δύο ηλικιωμένων αδελφών σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ.

Οι πέντε συνολικά δράστες της ληστείας είχαν πληροφόρηση ότι τα δύο αδέλφια (η 83χρονη γυναίκα και ο 69χρονος αδερφός της) είχαν χρή­ματα στο σπίτι τους, πληροφορία που όπως ανα­φέρθηκε χθες στο Δικαστήριο, απέσπασαν από άλλον Ρομά, πλανόδιο πωλητή.

Οι δράστες έκλεψαν ξανά τα δύο αδέλφια, την άνοιξη του 2017, χωρίς ωστόσο να βρούνε τότε τα μετρητά. Έτσι, επανήλθαν στις 3 παρά, το με­σημέρι της 25ης Νοεμβρίου 2017, παριστάνοντας τους υπαλλήλους της ΔΕΗ. Η 83χρονη δεν τους άνοιξε οπότε κάποιος από τους δράστες, που ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί, έσπασε την πόρτα με τις κλωτσιές. Ο ένας από τους συλληφθέντες, τύλιξε με σεντόνι την 83χρονη και τη φίμωσε, ο δεύτερος ακινητοποίησε τον 69χρονο και οι άλλοι συνεργοί φόρτωσαν τον φοριαμό με τις 10.000 ευρώ και διέφυγαν.

Ο πρώτος των κατηγορουμένων αρνήθηκε κάποιες από τις κατηγορίες, ομολόγησε ωστόσο την ενοχή του για τη ληστεία αποδίδοντας τη συμπεριφορά του στο γεγονός ότι «έπινα ηρωί­νη και πολύ αλκοόλ, ήθελα να ξεφύγω και πή­γαμε για τη ληστεία» γιατί έπρεπε να βρω χρή­ματα «να πάρω τη δόση μου» όπως είπε. Αναφέροντας μάλιστα ο 25χρονος ως συνερ γούς άλλους δύο αντί των συγκατηγορουμένων του χθες, ο εισαγγελέας της έδρας με αφορμή και τις αντιφατικές απολογίες, παρατήρησε πως «σήμερα «δίνετε» σύνεργό «γιατί δεν τηρήθηκε η συμφωνία μεταξύ σας στη μοιρασιά», αφού όπως παραδέχτηκε ο 25χρονος Ρομά, αυτός που τους ζήτησε να πάνε για τη ληστεία, άνοιξε τον φοριαμό, πήρε τον φάκελο με τα χρήματα και «εμείς από αυτήν τη δουλειά δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ».

Ζήτησαν επίσης συγγνώμη από τα αδέλφια – θύ­ματά τους, αλλά τελικά τρεις από τους κατηγο­ρουμένους, δεν έπεισαν το Δικαστήριο και καθώς καταδικάστηκαν με ποινές κάθειρξής, οδηγήθηκαν χθες στη Φυλακή, ενώ οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, αφού δεν αποδείχτηκε η συμμετοχή τους στη ληστεία.

Ο 69χρονος περιέγραψε την σκηνή της ληστείας λέγοντας ότι ένας από τους ληστές: «Με άρπαξε και με έριξε πάνω στο κρεβάτι, κρατώντας με από τον λαιμό για να μην σηκωθώ». Όταν ο 69χρονος του αντέτεινε ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει εκείνος του είπε «σκάσε θα πεθάνεις» και «ταυτόχρονα άρχισε να με χτυπάει με τη μάσκα οξυγόνου που είχα δίπλα, στο πρόσωπό μου».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης