Λάρισα: Εξοπλισμός για πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσκομείο – Στις 29 από 24 φτάνουν πλέον οι κλίνες ΜΕΘ Reviewed by Momizat on . Ο εξοπλισμός είναι πλήρης (αναπνευστήρες, μόνιτορ κλπ) και εστάλη από το υπουργείο Υγείας - Στις 29 από 24 φτάνουν, πλέον, οι κλίνες ΜΕΘ στο ΓΝ ΛάρισαςΚάθε περι Ο εξοπλισμός είναι πλήρης (αναπνευστήρες, μόνιτορ κλπ) και εστάλη από το υπουργείο Υγείας - Στις 29 από 24 φτάνουν, πλέον, οι κλίνες ΜΕΘ στο ΓΝ ΛάρισαςΚάθε περι Rating: 0

Λάρισα: Εξοπλισμός για πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσκομείο – Στις 29 από 24 φτάνουν πλέον οι κλίνες ΜΕΘ

Λάρισα: Εξοπλισμός για πέντε νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσκομείο – Στις 29 από 24 φτάνουν πλέον οι κλίνες ΜΕΘ

Ο εξοπλισμός είναι πλήρης (αναπνευστήρες, μόνιτορ κλπ) και εστάλη από το υπουργείο Υγείας – Στις 29 από 24 φτάνουν, πλέον, οι κλίνες ΜΕΘ στο ΓΝ Λάρισας
Κάθε περιθώριο και όριο ανθρώπινης αντοχής εξαντλείται στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο ολοένα αυξανόμενος όγκος ασθενών με κορωνοϊό.

Σήμερα έγινε ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του νοσηλευτικού ιδρύματος, καθώς έφθασε από την Αθήνα ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για την λειτουργία 5 ακόμη κρεβατιών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο εξοπλισμός είναι πλήρης (αναπνευστήρες, μόνιτορ κλπ) και εστάλη από το υπουργείο Υγείας.

Έτσι, οι κλίνες ΜΕΘ του ΓΝΛ αναμένεται μόλις γίνει η εγκατάσταση των νέων μηχανημάτων από τους υπαλλήλους της εταιρείας, να φθάσουν στις 29 από 24 που είναι σήμερα.

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά τη νοσηλεία των λιγότερο βεβαρημένων περιστατικών, η κατάσταση χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά ελεγχόμενη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός που έχει εκπονήσει ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Γρηγόρης Βλαχάκης έχει ακόμη περιθώριο ανάπτυξης και άλλων κρεβατιών, αν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Σε ότι αφορά την υπόλοιπη – εκτός covid – λειτουργία του νοσοκομείου, ήδη ξεκίνησε η μεταφορά παθολογικών χειρουργικών περιστατικών στην αντίστοιχη κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας, προκειμένου να αποφορτιστεί κατά το δυνατό η κατάσταση στο Γενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας το τελευταίο εικοσιτετράωρο νοσηλεύονται 217 άτομα με κορωνοϊό, τόσο στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όσο και στις απλές κλινικές covid που έχουν αναπτυχθεί.

ΠΗΓΗ : protothema.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή